Boekenweek-middag in de Bibliotheek Hoogland

27 februari 2020 om 14:23 Uitderegio Deel je nieuws

In maart doet de Bibliotheek Eemland net als ieder jaar mee aan de Boekenweek. Dit keer is het thema rebellen en dwarsdenkers. Er is een uitgebreid programma op de verschillende vestigingen met op 8 maart een middag met boeken, een lunch en een film in de Bibliotheek Hoogland.

De 85ste Boekenweek, die van 7 t/m 15 maart is, staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. De Bibliotheek Eemland heeft tijdens de Boekenweek extra activiteiten.

Op zondag 8 maart is er in de Bibliotheek Hoogland een middag met boeken, een lunch en een film. Onder het genot van een gezamenlijke lunch bespreken de bezoekers kort een boek waar ze enthousiast over zijn. Denk hierbij aan het Boek van de maand-gesprek van De Wereld Draait Door, maar dan niet met boekhandels, maar met iemand van de Bibliotheek Eemland, een schrijver en lezers. Dat kan een heel nieuw boek zijn, maar ook een boek van een tijd geleden. De enige voorwaarde is dat het boek te leen en/of te koop moet zijn. 

In het kader van de Boekenweek èn 75 jaar bevrijding wordt vervolgens de film Dad’s Army gedraaid. Deze film uit 2016 is gebaseerd op de komische gelijknamige bbc-serie uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw met als bekendste hoofdpersonen Captain Mainwaring en sergeant Wilson.

De middag begint 8 maart om 12.00 uur. Kaarten kosten voor leden € 2,50 en voor niet-leden € 3,50 en zijn te koop op www.bibliotheekeemland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie