Zon en de planeten
Zon en de planeten Wikimedia

Basiscursus Sterrenkunde (start 4 maart)

24 februari 2020 om 16:20 Overig Deel je nieuws

Kun je je die vakantie nog herinneren waarin je nu eens rustig de tijd had die prachtige sterrenhemel te bewonderen. En vroeg je je toen ook af: Hoe ontstaan die sterren en hoe zit het met sterrenstelsels? De meeste hemelverschijnselen als zons- en

maansverduisteringen, planeten in ons zonnestelsel, sterrenbeelden en de melkweg zijn met de juiste basiskennis van de astronomie zelf goed te herkennen! En het is nóg interessanter als je ook weet hoe de mechanisme erachter werkt, of welke natuurkundige wet ze tot stand brengt en in stand houdt.

 

Sterrenwacht Midden-Nederland in Amersfoort kan je die basiskennis geven en brengt de sterrenhemel een stuk dichterbij tijdens een zestal cursusavonden. Je wordt wegwijs gemaakt op het gebied van astronomie en ook de ruimtevaart komt voorbij. We gaan in op de sterrenkunde als wetenschap, haar geschiedenis, de sterrenhemel, de zon, aarde en maan, ons zonnestelsel, en ook nog het melkwegstelsel en het heelal.

Deze basiscursus wordt gehouden op zes woensdagavonden, te weten 4, 11, 18, 25 maart en 1 plus 8 april 2020. De lessen duren van 20:00 tot ~22:00 uur. De kosten voor deelname bedragen €75,00 exclusief het Handboek Sterrenkunde van Govert Schilling dat als leidraad dient voor de cursus en die je zelf moet aanschaffen. Dit handboek is ook ná de cursus een mooi naslagwerk en z’n geld daardoor dubbel en dwars waard.

Aanmelden:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-basiscursus-sterrenkunde-start-4-maart-93169158461

Nadere informatie:

Martjan van der Spek: penningmeester@sterrenwacht-mn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie