De Basejump als eerste hindernis op de Drapiersgilder
De Basejump als eerste hindernis op de Drapiersgilder Obstaclerun Amersfoort

Basejump ‘sprong in het diepe’ bij Obstaclerun Amersfoort

12 februari 2020 om 14:53 Overig Deel je nieuws

Eerst klim je tot een hoogte van 6 meter en vervolgens waag een sprong in het diepe met de Base Jump. Het enorme opblaasobstakel vormt een van de tien uitdagingen voor deelnemers aan de derde editie van de Obstaclerun Amersfoort, op maandag 13 april, tweede paasdag. “Ben je eenmaal boven, maak je een sprong van maar liefst 4 meter omlaag. Ontzettend gaaf om te doen”, zegt Jaap Hengeveld, één van de organisatoren van de Obstaclerun Amersfoort. “Maak je geen zorgen; je vrije val eindigt op een heel dik valkussen, hoe halsbrekend het ook klinkt!”

Volgens de organisator is de Obstaclerun zonder meer het allergrootste familiesportevenement van Amersfoort. “Nu is al zichtbaar dat dit jaar nog meer deelnemers aan de start staan op tweede paasdag. Opvallend is dat hele gezinnen zich inschrijven en ook groepen vrienden die tegelijk willen starten. Door de startgroepen klein te houden is een goede doorstroming gegarandeerd. Het is een sportevenement waar echt iedereen aan kan meedoen. Vooral leuk om samen te doen”, zegt Hengeveld.

De Obstaclerun Amersfoort krijgt als eerste Nederlandse evenement de primeur met twee gloednieuwe obstakels; de Tunnelslide Stormbaan en de Battlerace Stormbaan. Hengeveld: “Bij de Tunnelslide, die straks midden op de Hof ligt, start je met eerst met een beklimming waarna je vervolgens naar beneden glijdt door tunnels. Daarna zorg je dat je zo snel mogelijk over een megagrote rol klimt. Vervolgens ren je dwars door de blokken van de Tunnelslide. De Battlerace past net op het OLV Kerkhof onder de toren. Hier moet je vanaf de start gelijk door de horizontale pilaren klauteren, gevolgd met beklimming. Als je eenmaal beneden bent volgen er nog vier hindernissen.”

Deelnemers aan de Obstaclerun kunnen kiezen uit twee afstanden, de 4 kilometer met 10 obstakels of de 2,5 km die start met 9 obstakels. Deelnemen aan de 2,5 km is € 15,- de 4 km € 17,-. www.obstaclerunamersfoort.nl  of www.run033.com/obstaclerunamersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie