Nienke Morren in actie tijdens de Florijnwinterloop.
Nienke Morren in actie tijdens de Florijnwinterloop. Harrie van 't Veld

Hardloopclinic door KIKA-ambassadrice.

27 januari 2020 om 20:40 Atletiek Deel je nieuws

De Amersfoortse Nienke Morren is een gedreven hardloopster met een missie. Vorig liep ze de marathon van Berlijn en haalde ze ruim €3.500 op voor de Stichting Kinderen Kankervrij. Dit jaar loopt Nienke op 1 maart de marathon van Tokyo en heeft ze wederom KIKA als goede doel gekozen.
Ze is hier volop voor in training bij haar club AV Triathlon en ze liep onlangs bij diverse wedstrijden in de regio podiumplaatsen en persoonlijke records. Naast vele trainingskilometers onderneemt Nienke ook diverse inzamelingsinitiatieven voor haar goede doel. Bij een grote sponsoractie op het Vathorstcollege, waar ze als docent dans werkzaam is, werd al een enorm bedrag voor KIKA opgehaald.
Op zaterdag 8 februari organiseert Nienke bij en met MTC-de fysioclub (locatie de Hoef) een leerzame en leuke hardloopclinic. In samenwerking  met Runnersworld is er een programma opgezet bestaand uit drie onderdelen. Sjors Uitermark van de Fysioclub trapt af met een actieve workshop over blessurepreventie met behulp van krachtoefeningen. JanWillem Nieboer van Runnersworld geeft training over looptechniek en loopefficientie. Nienke sluit de middag af met een looptraining waar het zojuist geleerde gelijk in de praktijk kan worden toegepast. Het Zwitserse hardloopmerk On-running heeft diverse testseries van hun innovatieve hardloopschoenen beschikbaar gesteld welke door de deelnemers kunnen worden getest tijdens de workshops. De clinic is dusdanig ingevuld dat zowel de beginnende als gevorderde hardloper een zinvolle leerervaring krijgt.
Deelname aan deze middag kost €10 per deelnemer en dit gaat volledig naar Nienke haar sponsoractie voor KIKA. Aanmelden voor de clinic kan op www.run033.nl/hardloopclinic-voor-kika/  Hier is tevens het tijdschema en adres te vinden.

 

Foto: Harry van ’t Veld Fotografie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie