Er kwamen vele aanwezigen naar deze avond
Er kwamen vele aanwezigen naar deze avond GH

Het verhaal uit het boek ‘Tarzan’ ontroerd en brengt emotie

18 januari 2020 om 16:13 Natuur en milieu Deel je nieuws

Afgelopen donderdagavond was er in de pastorie van de Sint Martinus een lezing rondom het thema: Heelheid van de Schepping. Natuurfotograaf Henk Ruitenbeek was uitgenodigd om zijn presentatie "Emotions Of Life"  te laten zien. Het werd naast een persoonlijk gesprek een avontuurlijk programma met de mooiste verhalen, foto's uit zijn boek Tarzan.
In het gesprek liet hij zien wat de heelheid van de schepping met hem doet. Hierna nam hij de aanwezigen mee in een aantal verhalen.

“De pracht van de dieren.”
Na afloop spraken we met een aantal aanwezigen. Gerda van Leijenhorst uit Hoevelaken kwam samen haar man naar deze avond. Beiden houden van de natuur en waren door het artikel in AD Amersfoortse Courant getriggerd.
“Ik vond het mooi om het verhaal van Henk te horen, omdat hij al zoveel jaren in Afrika heeft gewoond. Wat mij ook ontroerde was dat Henk heel mooi kan vertellen. Maar wat mij heel diep trof was dat wij mensen zelf dat mooie gebied stuk maken. Dit komt gewoon door onze luxe wensen, waardoor het daar onleefbaar wordt. Dit trof mij eigenlijk wel het meeste en dat liet hij vooral horen en zien in het verhaal van olifant Stompie. Dit zijn twee uitersten en je ziet dan dat Henk heel begaan is met de natuur.”
Bij de presentaties van Henk helpt Robert van de Grift hem. “Ik ben een goede vriend van Henk en assisteer hem bij dit soort avonden. Het doet mij telkens heel erg veel en ik vind het ook belangrijk dat we heel zuinig met de natuur moeten omgaan. Wat ik ook bijzonder vind is dat de belangstellenden geraakt worden door de schoonheid van de foto’s. Het laat de veelzijdigheid van de natuur zien.”

“Het is altijd goed, al waren er maar 3 aanwezigen.”
Aan het eind van deze avond spraken we met de natuurfotograaf zelf. “Ik ben erg ontroert van deze avond. Het was geweldig. Ik kon tussendoor zelfs geen glas water of koffie drinken. Ik ben helemaal leeg gepraat.” Wat hij ook mooi vond was dat er zoveel belangstellenden waren. Het thema: Heelheid van de schepping deed hem achteraf heel erg veel. “Ik denk nog heel vaak dat ik het verwende jongetje van boven ben. Ik word met dit ontzettend verwend, want ik mag dit allemaal zien, voelen en beleven. Ik voel mij een bevoorrecht mens, financieel een stumpert en geestelijk ben ik een multimiljonair.”

Emotions of Life
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie