Lampje - Maas Theater en Dans
Lampje - Maas Theater en Dans Noa Verhofstad

Start verkoop nieuw theaterseizoen bij De Lieve Vrouw

23 mei 2019 om 13:12 lokaal Deel je nieuws

Amersfoort, 23 mei 2019

Persbericht

Freek de Jonge, Arjan Kleton en Yora Rienstra (met ‘Up’) vanaf zaterdag in de verkoop bij De Lieve Vrouw

Vanaf zaterdag 25 mei kan theaterminnend Amersfoort haar hart weer ophalen; dan start, gelijktijdig met Flint, om 9 uur de online ticketverkoop van het nieuwe theaterseizoen van De Lieve Vrouw. Een seizoen dat bol staat van actueel en inhoudelijk theater. Voorstellingen die aan het denken zetten, ontroeren en misschien nog wel vaker aan het lachen maken.

En daarover gesproken... Cabaret is komend seizoen goed vertegenwoordigd in het aanbod. Niet alleen komt niemand minder dan Freek de Jonge zijn nieuwe oudejaarsvoorstelling try-outen. Ook Martijn Koning (bekend van de verkiezingsfilmpjes bij ‘Jinek’) is terug met zijn nieuwe show ‘Koning van de toekomst’. De Amersfoortse barman en cabaretier Arjan Kleton beleeft in november de première van zijn show ‘Met de fles grootgebracht’.

Deze drie shows vallen bij De Lieve Vrouw onder het ‘hardloper’-aanbod; voorstellingen die geliefd zijn bij het publiek en daardoor snel uitverkopen. Dit aanbod bevat niet alleen cabaret: ook schitterend toneel maakt er onderdeel van uit. Zo komt Yora Rienstra met de het vervolg op de voorstelling ‘Paaz’. ‘Up’ is eveneens gebaseerd op de bestseller van Myrthe van de Meer en zal maar liefst twee keer in De Lieve Vrouw te zien zijn.

Naast de ‘hardlopers’, presenteert De Lieve Vrouw dit jaar ook ‘theatertips’. Theaterprogrammeur Ingrid Melman: “Het is de signatuur van De Lieve Vrouw om een podium te bieden aan makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Helaas maakt onbekend soms onbemind. 

Natuurlijk keren ook de jeugdtheaterfestivals terug in de herfst-, kerst- en voorjaarvakantie. Jaarlijks programmeert De Lieve Vrouw dan extra veel jeugdtheater.

Op de website van De Lieve Vrouw is het volledige theateraanbod te vinden.

Via de volgende link zijn diverse beelden van voorstellingen uit het persbericht te vinden. Deze zijn vrij te gebruiken o.v.v. de fotograaf (naam in bestandsnaam vermeld): https://we.tl/t-GjoYPgxbRl

> noot voor de redactie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal óf een interview met theaterprogrammeur Ingrid Melman, neem contact op met Judith Hoogland | 033-4226569

UP - Yora Rienstra
Oudejaarsvoorstelling Freek de Jonge
Met de fles grootgebracht - Arjan Kleton
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie