Een bijzondere inzegening van de sacrale kapel

31 maart 2019 om 16:53 lokaal Deel je nieuws

Vandaag, zondagmorgen, om 09:30 uur was er een Eucharistieviering waarin de nieuwe kapel van de geloofsgemeenschap Sint Martinus ingezegend door Pastor Mauricio Meneses. Het is een geweldige dag geworden.
Daarbij waren alle vrijwilligers aanwezig die aan deze grote opknapbeurt hebben gewerkt. Maar ook burgemeester Lucas Bolsius en een delegatie van het parochiebestuur van onze parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort waren daarbij aanwezig. Wat ook bijzonder was, was dat Alex Luigjes jr, ook kwam om de prachtige glas in lood ramen te komen bekijken, want deze zijn door deze opknapbeurt in het zonnetje gezet. Deze glas in lood ramen zijn gemaakt door zijn vader. Maar daarnaast waren ook de sponsors uit onze geloofsgemeenschap hierbij aanwezig. Na afloop van deze viering kon iedereen zien hoe de kapel is geworden. Het is een sacrale ruimte geworden die uitnodigt tot gebed en samen vieren.

Het bedankje van de geloofsgemeenschap
Aan het eind van de viering richtte de locatieraadvoorzitter Han van Schagen, zich tot die onder de professionele leiding van Theo Keizer, vele uren hebben gemaakt in een strakke planning om de dagkapel om te vormen tot een sfeervolle en sacrale ruimte met authentieke elementen.

Uitreiken van 'vloertegels'
Hierna reikte hij aan deze vrijwilligers een 'vloertegel' uit. Bij de uitreiking hiervan had hij nog de volgende woorden: "Een tegel is maar één tegel, maar tezamen vormen zij een vloer, een vaste grond, waarop je kunt bouwen. Ik vind de betekenis van “een vaste grond” een mooie gelijkenis, die  jullie bereidheid, jullie vakkundigheid, enthousiasme en samenwerking uitstekend weerspiegelt.
Als ik jullie nu hier zo zie staan, dan moet ik denken aan Erica Terpstra. Zij had het altijd over “Onze Kanjers”. En ik durf te zeggen: “Jullie zijn Onze Kanjers”. Nogmaals enorm bedankt voor jullie inzet.

Een bijzonder bedankje.
Aan het eind van deze bijzondere ochtend werd ook burgemeester Lucas Bolsius verrast met een tegel. Deze ontving hij uit hande van Han van Schagen. Hoe dit verliep en hoe zij deze dag vonden is te zien in een korte reportage.

 

De bijzondere glas in lood ramen in de kapel
Aan het eind van deze viering kon iedereen genieten van een heerlijke petit fours
De vrijwilligers kregen allemaal een herinnerings vloer tegel uitgereikt en waren blij verrast!
Na dit moment sprak Han van Schagen de aanwezigen toe
De bewieroking van de kapel
De inzegening van de kapel
Pastor Mauricio Meneses loopt de sacrale kapel in voor de inzegening
De inzegening van de kapel, was de parochianen ook te zien op een groot scherm
Burgemeester Bolsius, Alex en Wilma Luigjes waren een van de genodigden
Bakker Wim van de Kletersteeg komt de petit fours bezorgen voor bij de koffie. Han van Schagen bedankt hem hiervoor!
Burgemeester Bolsius in gesprek met  Pastor Mauricio Meneses met op de achtergrond de beroemde glas in lood ramen in deze kapel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie