GL en CDA hebben Meldpunt Houtrookoverlast geopend
GL en CDA hebben Meldpunt Houtrookoverlast geopend GL Amersfoort

GroenLinks en CDA starten Meldpunt Houtrookoverlast

13 januari 2022 om 10:44 Maatschappelijk Deel je nieuws

AMERSFOORT De fracties van GroenLinks en CDA hebben de handen ineengeslagen en zijn samen een Meldpunt Houtrookoverlast gestart. De partijen maken zich ernstig zorgen over de houtrookontwikkeling en de overlast die dit met zich meebrengt. Het meldpunt moet de omvang van de houtrookoverlast in Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen zichtbaar maken.

Gemeentes kunnen houtkachels niet verbieden, maar wel regels opstellen voor het gebruik ervan om overlast te beperken en de gezondheid van omwonenden te beschermen.
Houtrook is ongezond: het veroorzaakt en verergert longziekten zoals astma, COPD en longkanker, en ook hart- en vaatziekten. Particuliere houtrook is inmiddels de grootste bron van fijnstofuitstoot in Nederland: maar liefst 25% van het fijnstof in onze lucht komt van houtkachels, open haarden, vuurkorven etc. Dat heeft grote gevolgen voor de luchtkwaliteit en dus voor onze gezondheid.

Een schone, veilige en gezonde leefomgeving is belangrijk en daar valt ook de lucht die we inademen onder. Niet voor niets heeft Amersfoort ook het Schone Lucht Akkoord getekend.

GL en CDA willen met het meldpunt samen de ernst en omvang van houtrookoverlast in kaart brengen en hopen hiermee het draagvlak voor concrete maatregelen tegen houtrookoverlast binnen de gemeenteraad te vergroten. In februari staat een ronde over dit thema op de politieke agenda.
Het formulier is te vinden op de website van beide partijen:
amersfoort.groenlinks.nl/nieuws/meldpunt-houtrookoverlast
en www.cda.nl/utrecht/amersfoort/actueel/nieuws/meldpunt-houtrookoverlast 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie