Drie knuffels die worden ingezet bij de lessen angst voor honden.
Drie knuffels die worden ingezet bij de lessen angst voor honden. Ineke van Rooijen

Kyno & Co, hulp bij angst voor honden, opent praktijk in Amersfoort-Noord

12 januari 2022 om 23:53 Zakelijk Deel je nieuws

Met ongeveer 2,2 miljoen honden in Nederland ontkom je er bijna niet aan er dagelijks een of meer te ontmoeten. Wanneer je bang bent voor honden, is dit geen pretje!

Sinds 2,5 jaar begeleidt Kyno & Co kinderen met angst voor honden en heeft Ineke van Rooijen, samen met co-coach Lemon, veel kinderen van hun angst voor honden af geholpen of hun angst weten te verminderen. “Vaak krijg ik na afloop van een traject een berichtje van ouders dat zij nog steeds heel blij zijn dat de angst voor honden bij hun kind verdwenen is en soms laten zij weten dat zij een pup hebben aangeschaft. Het leuke is dat ik dan ook vaak wordt gevraagd voor de puppytraining, want naast begeleider angst voor honden ben ik ook kynologisch instructeur”, aldus Ineke. Ze vindt het leuk om dan weer terug te komen in het gezin met wie ze inmiddels een goede band heeft opgebouwd.

Maar natuurlijk is dit niet het beoogde einddoel van ieder traject. Veel ouders en kinderen zijn heel blij als ze weer fijn wandelingen in het bos of op het strand kunnen maken zonder hysterische toestanden en constant scannen door het kind of er geen honden in de buurt komen.

Voorheen startte Ineke bij de klant thuis het traject op, maar met klanten in de hele regio was zij veel onderweg. Met ingang van 17 januari 2022 werkt zij vanuit haar nieuwe praktijkruimte in Amersfoort-Noord. De (vrijblijvende) intakegesprekken en de eerste lessen vinden voortaan in de praktijk plaats en daarna, als het kind een goede basis over honden heeft opgedaan en eraan toe is, worden de lessen buiten vervolgd. Het hele traject wordt afgestemd op het tempo en de behoeften van het kind en is daarmee een uniek programma op maat. “Ik merk dat kinderen heel enthousiast zijn over de trajecten en over de oefeningen die we doen waarbij ik gebruik maak van verschillende materialen die blijkbaar erg in de smaak vallen. Bij de lessen mag ook een van de ouders aanwezig zijn en wat ik altijd terug hoor is dat ook de ouders nog veel leren. De lessen zijn lekker interactief. Van ouders hoor ik dat kinderen vaak weer uit kijken naar de volgende les en dat is leuk om te horen. Laatst had ik een intake waarbij de kinderen, allebei bang voor honden, zo enthousiast waren dat ze liefst direct wilden starten”, vertelt Ineke.

Voor meer informatie: www.kyno-en-co.webnode.nl of via telefoonnummer/whatsapp 06-50651500.

Het bezoekadres is Astronaut 22 te Amersfoort (alleen op afspraak).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie