Myranda Hilhorst: 'De Koreaanse keuken prikkelt elk zintuig'.
Myranda Hilhorst: 'De Koreaanse keuken prikkelt elk zintuig'. Fabian Boot

Koreaanse kookworkshops bij Koreanica

12 november 2021 om 13:00 Zakelijk Deel je nieuws

‘De Koreaanse keuken is verrassend, vers, puur en prikkelt elk zintuig.’ Dat zegt Myranda Hilhorst, die met haar nieuwe Amersfoortse bedrijf Koreanica kookworkshops verzorgt. ‘Een mooie manier om met familie, vrienden of collega’s de gevarieerde Koreaanse keuken te ontdekken. Samen een maaltijd bereiden en gebruiken versterkt niet alleen de onderlinge band, je geniet samen een unieke eetbelevenis.’

Myranda vertelt waar haar passie vandaan komt: ‘Op vijfjarige leeftijd werd ik vanuit Zuid-Korea geadopteerd. Door mijn roots heb ik veel affiniteit met de Koreaanse cultuur en eetgewoontes. Naast mijn werk heb ik de afgelopen jaren voor verschillende groepen Koreaanse maaltijden verzorgd. Puur uit liefhebberij en interesse. Ik vind het fantastisch om mensen te zien genieten van de bijzondere Korean food. Hun enthousiasme, positieve feedback én mijn eigen dromen hebben mij geprikkeld om mijn hart te volgen en mijn eigen bedrijf te starten.’

Korean grill

Enorm populair is Korean grill, ook bekend als Korean BBQ. Myranda: ‘Het lijkt op Koreaans gourmetten. Erg leuk met Sinterklaas en Kerst. Op de tafelgrill bereid je je eigen vlees, groentes en, naar wens, vis of vega. Vooral kimchi hoort er absoluut bij. Dat is gezonde, gefermenteerde groente. Doordat je zélf je maaltijd samenstelt, bepaal je ook helemaal je eigen smaak, van mild tot zeer pittig. En omdat de Koreaanse keuken elk zintuig wil prikkelen, eet je de gerechten vaak met je vingers of met eetstokjes. Zo proef je, zie je en voel je bewust wat je eet.’

In groepjes aan de slag

Tijdens de Koreaanse kookworkshop gaan de deelnemers in groepjes van 2 of 3 aan de slag. ‘We zijn ongeveer 4 uur bezig. Eerst 1,5 tot 2 uur voorbereiding, waaronder het zelf schoonmaken en snijden van de ingrediënten, en aansluitend Koreaans dineren.’ Afhankelijk van de groepsgrootte maakt Koreanica gebruik van kookstudio’s in regio Amersfoort. ‘Telt een groep minder dan 10 personen, dan kan dat in overleg,’ zegt Myranda die tevens private dinners op locatie kan bereiden en serveren of een compleet buffet voor grotere groepen kan bezorgen. Meer info: www.koreanica.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie