Beets Meutgeert New Jazz Orchestra met Izaline Calister.
Beets Meutgeert New Jazz Orchestra met Izaline Calister. Cees Wouda

Amersfoort World Jazz Festival presenteert virtuele oktobereditie

6 oktober 2021 om 11:01 Muziek Deel je nieuws

AMERSFOORT De binnenstad van Amersfoort is nog maar net bijgekomen van een uitverkochte zomereditie, of de organisatie kondigt het volgende feest alweer aan. Op 22 en 23 oktober viert Amersfoort World Jazz Festival een online editie in De Prodentfabriek. 

Onder meer bassist, componist en dirigent John Clayton (USA) en saxofonist Igor Butman (RUS) zijn te gast. Omdat de concerten niet openbaar toegankelijk zijn, wordt samengewerkt met mediapartners als DownBeat Magazine en streaminggigant JazzCorner voor uitzendingen via social media.

Het doel is een unieke presentatie van het beste dat de jazzwereld te bieden heeft

In augustus vierde Amersfoort Jazz al een succesvol jazzfeestje vol Nederlands jazztalent. Daarbij stonden onder meer 36 concerten gepland waarbij musici nieuwe releases presenteerden, die mede dankzij het Sena Muziekproductiefonds tot stand konden komen. Ook deze editie staat nationaal talent centraal, maar nu worden deze uitgedaagd om samen met een aantal internationale namen het podium te bestijgen. Zo presenteert het festival traditiegetrouw unieke samenwerkingen tussen aanstormende musici en levende legendes van over de hele wereld.

Om jazztalent zo zichtbaar mogelijk te maken, gaat de organisatie partnerschappen en samenwerkingen aan met onder meer DownBeat Magazine, het grootste jazzblad ter wereld, en streamingplatform JazzCorner. Daarnaast dragen partners als Dingo Jazz uit Australië, IKS Cultural Consulting uit Zuid-Afrika en JAZZ I AM uit Spanje laureaten voor, waarvan exclusieve concerten worden uitgezonden op een apart kanaal. Het doel is een ‘unieke presentatie van het beste dat de jazzwereld te bieden heeft’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie