Keten van overleven bij hartstilstand
Keten van overleven bij hartstilstand Nederlandse Reanimatie Raad

Help! Dringend meer burgerhulpverleners reanimatie nodig

23 september 2021 om 12:33 Maatschappelijk Deel je nieuws

Het Reanimatie Netwerk Amersfoort zoekt dringend burgerhulpverleners reanimatie.

Er waren meer dan 2400 gecertificeerde burgerhulpverleners in Amersfoort vóór Corona. Nu zijn er nog maar rond de 1100. Door Corona waren er namelijk geen herhalingscursussen. Deze zijn gelukkig recent weer opgestart maar nog steeds op halve capaciteit door de vele maatregelen. 

Het Reanimatie Netwerk Amersfoort vraagt mensen die al kunnen reanimeren, zoals BHV-ers, zorgverleners en mensen werkzaam bij de hulpdiensten om zich aan te melden bij HartslagNu.nl als burgerhulpverlener in Amersfoort. 

Mensen die al zijn aangemeld als burgerhulpverlener, maar recent geen cursus hebben kunnen volgen door Corona, wordt dringend gevraagd weer een cursus te volgen zodat zij weer gecertificeerd zijn? Dit kan bij het Reanimatie Netwerk Amersfoort of een van de andere aanbieders in Amersfoort of daarbuiten.

Op dit moment worden ook niet gecertificeerde burgerhulpveleners nog opgeroepen, maar dat zal over enkele maanden niet meer het geval zijn. De spoedhulpverlening bij reanimaties in Amersfoort (opstarten van een reanimatie binnen 6 minuten) zal dan ernstig gevaar lopen.

Help Amersfoort hartveilig te houden en meld je aan of zorg voor een nieuw certificaat!

www.reanimatiecursus-amersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie