Marion van Happen
Marion van Happen Unique uitzendbureau

Uitzendbureau Unique opent 13 nieuwe vestigingen

23 september 2021 om 12:14 Zakelijk Deel je nieuws

De trend mag er dan één van een steeds verdergaande digitalisering zijn waarbij werkzoekenden binnen enkele clicks op een baan kunnen solliciteren, na een spectaculaire groei afgelopen jaar kiest uitzendbureau Unique voor een tegendraadse aanpak: de komende maanden opent het bedrijf tenminste 13 nieuwe fysieke vestigingen in Nederland.

Het besluit nieuwe vestigingen te openen, wordt ingegeven door een kentering in de markt. Terwijl de uitzendsector in de afgelopen jaren vooral heeft ingezet op digitalisering waarbij veel vestigingen werden gesloten, is er naast hightech vooral ook behoefte aan lokale aanwezigheid en persoonlijk contact. Marion van Happen, COO van RGF Staffing: “Voor kandidaten hoeven we geen vestigingen te openen. Die willen binnen een paar klikken kunnen solliciteren. Om elkaar beter te leren kennen volgt daarna via digitale weg of persoonlijk contact een nader carrière- of ontwikkeladvies. Opdrachtgevers willen graag persoonlijk contact met een account manager of recruiter. Die willen iemand in de ogen kunnen kijken en niet de hele dag via Teams of Zoom besprekingen voeren. Daarom willen wij juist met onze belevingsstore dicht bij die klant zitten, net als de grote webshops of telecombedrijven die in de binnensteden winkels openen om klanten persoonlijk te kunnen helpen.”  De eerste vestiging wordt binnenkort op Schiphol geopend. Daarna volgen nieuwe kantoren in andere delen van het land.

Investeren in vestigingen laat onverlet dat flexmedewerkers binnen een aantal clicks online kunnen solliciteren op interessante functies. Unique zal onverminderd in digitalisering blijven investeren. Daarnaast werkt het bedrijf hard aan het bemiddelen van flexmedewerkers  die voor de GGD hebben gewerkt of daar nog werkzaam zijn. Voor veel mensen heeft het bestrijden van het coronavirus zinvol werk en een fijne werksituatie opgeleverd. Unique wil voorkomen dat ze in een gat vallen. Van Happen: “Daarom bouwen wij momenteel hard aan wat wij wel een ‘reservistencommunity’ noemen: flexmedewerkers  die inzetbaar nodig zijn om een maatschappelijke bijdrage te leveren als dat nodig zit. Sommigen willen dat naast hun reguliere werk doen. Wij faciliteren daarin graag.” Zo investeert Unique onder meer in het coachen, begeleiden en opleiden van deze mensen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie