Diggy Dex
Diggy Dex Daniel J. Ashes

Amersfoorts trots Diggy Dex in Flint

24 mei 2018 om 16:46 lokaal Deel je nieuws

De Amersfoortse Diggy Dex komt naar Flint! Met zijn album ‘Golven’ toert de chansonrapper dit theaterseizoen langs de Nederlandse theaters. Zondag 3 juni is het concert van Diggy Dex te zien in Flint.

Koen Jansen is onder de artiestennaam Diggy Dex bekend als dé Chansonrapper van Nederland. Hij heeft al verschillende hits op zijn naam staan. In 2009 verscheen ‘Slaap lekker (Fantastig toch)’ samen met Eva de Roovere, in 2015 volgde ‘Treur niet (Ode aan het leven)’ met JW Roy en in 2016 ‘Laten we dansen’ met Paul de Munnik. Nu staat de Chansonrapper voor de eerste keer solo in Flint met zijn theatertour ‘Golven’.

Vorig theaterseizoen heeft de rapper al in Carré gestaan en dat was een van de hoogtepunten van zijn jaar. Dit optreden smaakte naar meer en vormde uiteindelijk de aftrap voor zijn theatertour. Diggy Dex: “De setting in een theater is rustiger waardoor mensen goed kunnen luisteren naar de liedjes. Heel belangrijk, want de teksten zijn ontzettend belangrijk in mijn muziek. In het theater kan ik mijn verhalen nog beter delen. Tijdens een concert in een poppodium ervaar je de nummers op een andere manier, boor je een ander soort energie aan met het publiek samen. Daar is plaats voor meer ruis en rumoer, terwijl in het theater elk woord raak moet zijn. Elke zin heeft een duidelijke betekenis en biedt meer ruimte in de stilte”.

Tijdens de voorstelling komen er bekende liedjes voorbij met persoonlijke verhalen. Het overkoepelende thema van de voorstelling is golven, naar het gelijknamige album. Bezoekers kunnen zowel bestaande als nieuwe nummers verwachten: “Ik speel vooral de nummers die mij meer aan het hart gaan. Dat zijn nummers die meer dan bij andere nummers echt om de tekst draaien. Dat is namelijk uiteindelijk wat ik het mooiste vind: om een mooie tekst te schrijven en om die over te brengen. Dat vind ik het vetste aan het theater. De teksten komen daar het beste tot zijn recht. Ik ben namelijk echt een verhalenverteller. Zo zie ik rappers ook. Je probeert emotie over te brengen en om iemand daarin mee te nemen”.

Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie