Kaaskraam vrijdag markt in Amersfoort
Kaaskraam vrijdag markt in Amersfoort Silvia Bakker

Nieuw kaasmeisje op de markt

31 mei 2021 om 17:21 Zakelijk Deel je nieuws

Silvia Bakker is met haar KaasKraam nieuw op de vrijdag markt in Amersfoort. Silvia: ‘Ik ben tussen de kaas geboren; een opa was boer, de andere opa werkte samen met mijn vader in kaas. Niet zo gek dat ik zo dol ben op goede en verantwoorde kaas.’ 

Silvia: ‘Zodra ik mijn rijbewijs had, kreeg ik van mijn vader een marktwagen, kaas en een assistente mee. Dat was mijn beste leerschool ooit.’ De ondernemer in haar was geboren. Na haar studie is ze een eigen bedrijf begonnen, en verkocht ze geen kaas, maar kunst in het centrum van Den Haag. Met plezier liep ze haar eigen pad, zonder dat ze de verplichting voelde het familiebedrijf voor te zetten. Terwijl ze haar eigen bedrijf runde, vroeg haar vader Cees, volledig onverwacht, om het familiebedrijf over te nemen. ‘Kaas en kunst gaat allebei over smaak.’ Ze zag het al een eer, en ze keerde terug naar de kaas en de Alblasserwaard.

Kaas met een praatje

Vandaar dat ze nu te vinden is in Amersfoort. De markt is en blijft een mooie ontmoetingsplek, waar er echt tijd is voor elkaar. Daarom ligt haar focus ook op de markt. ’Nu zoveel wensen digitaal vervuld worden, kunnen wij ons blijvend onderscheiden met de menselijke maat, sociaal contact en vakmanschap. We blijven van waarde en groeien door oplettendheid en aandacht. 

Ze verkoopt (h)eerlijke kaas van jong tot oud, geitenkaas, schapenkaas op de Kaas Kraam. Allemaal uit de regio, van bekenden boeren en kaasmakers waar de herkomst van bekend is. Daarbij verkoopt ze ook verse Biologische eieren van de buurman.
 

Silvia Bakker in de kaasopslag
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie