Rob Walrecht met zijn unieke 'sterrenmodel', dat een belangrijk onderdeel is van de les over sterren.
Rob Walrecht met zijn unieke 'sterrenmodel', dat een belangrijk onderdeel is van de les over sterren. Sieb van der Weide

Meer interesse in sterrenkunde door coronacrisis

25 mei 2021 om 11:26 Zakelijk Deel je nieuws

Een vreemd bijverschijnsel van de pandemie die ons al ruim een jaar bezighoudt is dat veel mensen kennelijk behoefte hebben gekregen aan een liefhebberij, een hobby. Sterrenkunde is zo’n hobby die opeens veel meer aandacht heeft gekregen!

‘Vorig jaar was een heel bijzonder jaar, waarin we een sterk toegenomen interesse in het heelal merkten’, zegt Rob Walrecht. Rob is maker en uitgever van sterrenkunde boeken, bouwplaten, posters en vooral van de Planisfeer, of draaibare sterrenkaart. Dat is hét hulpmiddel om de sterrenbeelden te leren kennen. Ook geeft hij komend najaar een grote sterrenkundecursus.

‘De verkoop aan planetaria, sterrenwachten en sterrenkundeclubs stortte in omdat die organisaties helaas geen bezoekers konden ontvangen. Maar de cursus zat helemaal vol en het aantal particuliere bestellingen was ongekend!’, zegt hij, ‘En dat gaat nog steeds door’.

Rob begint dan ook weer met zijn 12-delige publiekscursus ‘Leer het heelal begrijpen’, op 8 september. Deze bijzondere, zeer complete cursus is voor iedereen die meer wil weten over de sterrenhemel, het zonnestelsel en het heelal in het algemeen. Daarbij gaat het naast informatie vooral ook over begrip, door het gebruik van schaal­modellen, instrumenten en honderden duidelijke illustraties.

De cursus wordt gegeven op de GSG Guido, aan de Paladijnenweg in Amersfoort en bestaat uit twaalf lessen op de woensdagavonden van 8 september tot en met 15 december (uitgezonderd 20 en 27 oktober, en 1 december). De eerste tien lessen worden gegeven door Rob Walrecht, daarna zijn er twee extra lessen die worden gegeven door de professoren Ed van den Heuvel en Henny Lamers.  

De cursus kost € 195,00. Dat is inclusief het cursuspakket t.w.v. € 61,80, dat bestaat uit de drie cursusboeken en de planisfeer. Opgeven kan via: info@walrecht.nl.

Meer informatie via www.walrecht.nl/nl/lezingen-cursussen/cursus-leer-het-heelal-begrijpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie