Project Schooltas voor een goede start in de brugklas

9 mei 2021 om 19:55 Onderwijs Deel je nieuws

Een goedgevulde schooltas, het lijkt zoiets normaals. Helaas niet voor kinderen die in armoede leven en die aan het einde van de basisschool de overstap naar het voortgezet onderwijs maken. Stichting Leergeld Amersfoort en Office1uit Amersfoort slaan ook in 2021 de handen ineen voor Project Schooltas. Samen zorgen zij ervoor dat juist deze kinderen ook met een mooie en goedgevulde schooltas op de eerste schooldag verschijnen.  

Met Project Schooltas zorgen Leergeld Amersfoort en Office1 ervoor dat de kinderen uit gezinnen met weinig financiële ruimte met een mooie en goedgevulde schooltas op de eerste schooldag verschijnen. Een stevige rugtas, mappen, pennen, stiften, passer, schaar, rekenmachine… het zit er allemaal in. De afgelopen jaren zijn honderden brugklassers blij gemaakt met een nieuwe tas. Voor 2021 staan al 115 kinderen op de wachtlijst.

Ondersteunen

Om project Schooltas mogelijk te maken, heeft Leergeld Amersfoort hulp nodig. Op https://www.leergeldamersfoort.nl/geef-steun/project-schooltas/ van Leergeld Amersfoort kunnen geïnteresseerde bedrijven en organisaties achterhalen hoe zij kunnen bijdragen aan een goede start van leerlingen in de brugklas.

Project Schooltas in het Corona-tijdperk

Ook in het Corona-tijdperk hebben de kinderen goede leermiddelen nodig. De afgelopen jaren konden de kinderen en ouders de goedgevulde rugzakken afhalen. In verband met het coronavirus brengen intermediairs van Leergeld Amersfoort de schooltassen bij de kinderen thuis tot aan de deur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie