Overlevingskans
Overlevingskans Henk Pijper (RNA)

Nu ook Vathorst Hartveilig

9 mei 2021 om 14:32 Zorg Deel je nieuws

Weer een wijk van Amersfoort hartveilig gemaakt met AED’s.

Het is dankzij inspanningen van veel mensen gelukt om de wijk Vathorst ook hartveilig te maken. Dank aan het bestuur en leden winkeliersvereniging Vathorst, Buurtbudget Vathorst, bestuur van de VvE Blok 14 (Grachtenrijk), een Amersfoortse vastgoedbelegger, de eigenaar van restaurant Bij Lot, alle buurtbewoners die via buurtacties financieel bijgedragen hebben, de pandeigenaren aan wiens pand de buitenkast opgehangen is en natuurlijk de vrijwilligers van RNA die dit geregeld hebben.

Voorzitter Henk Pijper van het Reanimatie Netwerk Amersfoort: “Het blijft onbegrijpelijk dat de gemeente nog altijd geen besluit heeft genomen om het Reanimatienetwerk structureel te subsidiëren. Door snel te starten met reanimeren en een AED schok toe te dienen stijgt de overlevingskans van 10% naar 70%. Hat realiseren én in stand houden van een netwerk van opgeleide burgerhulpverleners en werkende AED’s vraagt om structurele ondersteuning.”

Met de  incidentele subsidie van de gemeente zijn gratis buitenkasten beschikbaar gesteld bij het hartveilig maken van Vathorst. Om de AED’s voor deze kasten te realiseren is een beroep gedaan op bedrijven, organisaties en particulieren.

Hoe is het gelukt om de wijk Vathorst hartveilig te maken.

De winkeliersvereniging Vathorst heeft een nieuwe AED aangeschaft en samen met een aanwezige AED werden deze op de locaties Leeghwater en Cruquis in gratis buitenkasten geplaatst.

Zorginstelling Amerpoort (Locatie Hoenderberg) heeft een in het gebouw aanwezige AED naar buiten gebracht in een gratis buitenkast.

De “VVE van Blok 14” heeft voor de buurt Grachtenrijk via een hartvoordebuurt actie en een bijdrage uit het buurtbudget een AED op de Spakenburgerkade gerealiseerd.

Onze wijkcoördinator Seger Geerars heeft voor de buurt Lint-Oost met een hartvoordebuurt actie gerealiseerd op de Meijepolder. 

Een Amersfoortse vastgoedbelegger doneerde geld voor een AED. Daar is een AED voor geplaatst bij restaurant Bij Lot aan de Hogesteeg.

Aan de Terschellingkade komt nog een door de projectontwikkelaar toegezegde AED en de AED op NS Station Vathorst komt nog in 2021 beschikbaar.

Dankzij onze vrijwilligers Bas van Gastelen, Jan van den Berg en Seger Geerars is dit project gerealiseerd. Ons technisch team heeft alle buitenkasten gratis geplaatst.

Kaartje AED's Vathorst
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie