Het CSI Laboratorium.
Het CSI Laboratorium. O.Ramak

Met de klas of je gezin naar het CSI-Kids Laboratorium, het eerste laboratorium gericht op voorlichting over mondzorg.

21 februari 2021 om 09:44 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

De uitdrukking "voorkomen is beter dan genezen" gaat op voor veel dingen en begint volgens ons bij het goed voorlichten van jonge kinderen. Maar wat is nu goed voorlichten en hoe doe je dat. 
Daarom zijn wij binnen ons Mondgezondheid Centrum Amersfoort begonnen met het CSI-Kids Laboratorium, het eerste Laboratorium voor kinderen in Nederland wat zich compleet richt op educatie over alles wat met de mond te maken heeft. 

Vanaf ongeveer je 6e jaar begin je met het wisselen van je tanden. Je melktanden gaan eruit en je grote mensen tanden komen daarvoor in de plaats. Zo rond je 1 0e jaar ben je al aardig op weg en ben je de meeste melktanden en kiezen kwijt. Juist dan is het belangrijk om extra goed te gaan zorgen voor je gebit, je moet er tenslotte je hele leven mee doen! Wij raden aan om met de groepen 7 en 8 ons laboratorium te bezoeken. De spanningsboog van de kinderen is dan ruim voldoende en de informatie die wij ze meegeven blijft goed hangen. 


Begeleiding 
Vanuit het Mondgezondheid Centrum Amersfoort is er begeleiding van professionele mondzorg medewerkers. Dat kan zijn een mondhygiënist of, tandarts of mondzorg assistenten. Omdat we gaan werken met kleinere groepen vragen wij voor sommige onderdelen assistentie vanuit de school. Dat kan zijn in de vorm van 1 of 2 ouders of een meester of juf. Afhankelijk van de grootte van de groep zullen we samen bepalen hoeveel begeleiding er nodig is vanuit de school. 

Kosten 
Dat is misschien wel het verrassendste aan dit bezoek. De kosten zijn namelijk: 
€ 0,00 per persoon. Dan vraag je je natuurlijk af waarom er geen kosten aan verbonden zitten. Elk kind tot 18 jaar is standaard meeverzekerd voor de tandarts. Preventieve zorg en begeleiding, waar dit een onderdeel van is, valt dus voor ieder kind binnen de verzekering en buiten het eigen risico van de ouders/verzorgers. Ook kinderen waarvan de ouders niet zijn verzekerd, om wat voor reden dan ook, vallen wettelijk onder deze groep. Wij hebben van elk kind een aantal gegevens nodig zodat wij zorg kunnen dragen voor de declaratie. Natuurlijk voldoen wij volledig aan de AVG wet en gaan wij zorgvuldig om met alle persoonsgegevens. 


Contact 
Wil je als school of gezin een bezoek brengen aan ons CSI-Kids Laboratorium? Neem dan Contact met ons op: 
Website: www.mondgezondheidscentrumamersfoort.nl/csi-kids-laboratorium 
E-Mail: info@mgc-amersfoort.nl 
Telefoon: 033-2007266 

Zelf tandpasta maken.
Samen onderzoeken wat er in je eten zit.
Hebben we onze tanden goed gepoetst?
Na afloop natuurlijk je eigen tandpasta mee naar huis.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie