Bazen van morgen
Bazen van morgen JINC

JINC Baas van Morgen ondanks corona van start

27 januari 2021 om 13:50 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

JINC Baas van Morgen gaat door, ook nu het coronavirus leerlingen en CEO’s dwingt om thuis te blijven. Vanaf 28 januari maken ruim 400 basisschoolkinderen en vmbo’ers - die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand en hard geraakt zijn door de schoolsluiting - online kennis met de CEO, directeur of politicus die ze op 10 juni vervangen.

Een dag de baas zijn
Normaal mogen basisschoolkinderen en vmbo’ers tijdens JINC Baas van Morgen een dag op de stoel van een Nederlandse topman of -vrouw zitten. Door corona is dat nu uitgesloten. Daarom heeft JINC de dag opgesplitst. Vanaf 28 januari – de oorspronkelijke datum van het event – maken de kinderen online kennis met de baas van het bedrijf waar ze het roer straks overnemen. Op 10 juni, wanneer het vaccin hopelijk effect heeft, volgt de grote dag; digitaal of ‘in real life’.

Directeur Daniël Roos is blij dat het project door kan gaan. “JINC vecht tegen kansenongelijkheid onder kinderen. Afzeggen was daarom geen optie, want juist onze leerlingen hebben al zoveel last van de schoolsluiting. Dat is heel pijnlijk, vind ik. Want zij zijn even slim en talentvol als iedereen, alleen hebben ze de pech dat ze opgroeien in een omgeving waar dat minder makkelijk tot uiting komt.”

Deelnemers in Amersfoort
Leerlingen van het Wellant College Amersfoort nemen de stoel over van de directeuren van Stater, Visma Raet, Meander Medisch Centrum, Omnia Wonen, Volker Wessels Telecom, Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Verenigde Nederlandse Apotheken, VolkerWessels, Rabobank Amersfoort Eemland, VBC Notarissen en Gemeente Amersfoort.

Zowel de leerlingen als de directeuren hebben er veel zin en kijken uit naar een leerzame ervaring. Roos: “Kinderen hebben een frisse blik en zijn meestal open en eerlijk. We horen heel vaak dat ze de professionals echt nieuw inzicht hebben gegeven. Ook voor hen is het dus goed dat we JINC Baas van Morgen kunnen laten doorgaan!”

Kijk voor meer informatie op www.jinc.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie