Stuurgroepleden Caitlin en Majed
Stuurgroepleden Caitlin en Majed Shaquille Maarschalkerweerd

Buddy to Buddy Amersfoort zoekt buddy's!

11 januari 2021 om 10:42 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

De voorbereidingen voor de allereerste ronde van Buddy to Buddy Amersfoort zijn in volle gang.
11 februari gaat deze ronde, rekening houdend met de maatregelen rondom COVID-19,  feestelijk van start. Buddy to Buddy Amersfoort helpt vluchtelingen uit een isolement door hen te koppelen aan Amersfoortse inwoners aan de hand van gemeenschappelijke interesses. Zo ontstaan waardevolle vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet. Voor beide kanten is contact een verrijking en juist in deze tijden ontzettend belangrijk. Er zijn voor zowel Nederlanders als nieuwkomers nog een aantal plekjes vrij!

Hoe ziet een ronde van Buddy to Buddy eruit?

Een buddytraject duurt vier maanden. Allereerst is er een informatiebijeenkomst waar we alles vertellen over Buddy to Buddy en over het traject. Vluchtelingen en vrijwilligers worden vervolgens aan elkaar gekoppeld aan de hand van gemeenschappelijke interesses. We vragen deelnemers om ons iets over zichzelf te vertellen om een goede match te kunnen maken.

De buddy’s ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de start op 11 februari. Daarna gaan de buddykoppels samen op pad. In ieder geval één uur per week spreken ze met elkaar af. Eén keer in de drie weken komen buddy’s in kleinere groepen samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen waar nodig. Elke groep heeft een vast contactpersoon die ondersteunt waar nodig. Je staat er dus niet alleen voor. Na 4 maanden wordt het project feestelijk afgesloten.

Informatieavond op 20 januari

Buddy to Buddy Amersfoort nodigt iedereen die interesse heeft en/of nieuwsgierig is uit voor de online informatieavond op 20 januari om 19:30 uur. Tijdens deze avond zullen alle ins en outs over Buddy to Buddy worden toegelicht. De vrijwilligers worden goed voorbereid op het buddytraject en er is uiteraard ruimte voor het stellen van vragen.

Eén persoon, ook jij, kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Wil jij meer weten? Meld je dan aan voor de informatieavond door een mail te sturen naar amersfoort@buddytobuddy.nl . Direct aanmelden als buddy kan via www.buddytobuddy.nl/amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie