Honderden kerstengelen staan klaar om uit te vliegen over Hooglanderveen en Vathorst
Honderden kerstengelen staan klaar om uit te vliegen over Hooglanderveen en Vathorst St. Josephkerk

Kerststal Hooglanderveen dagelijks open

21 december 2020 om 10:04 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Veel is de komende Kerstperiode anders. Geen volle kerken, geen grootse familiesamenkomsten en weinig activiteiten in dorpen en steden. Om nu toch Kerstmis te kunnen vieren biedt de St. Josephkerk online vieren aan én opent de kerststal voor bezichtiging. De grote kerststal in de St. Josephkerk is van Eerste Kerstdag 25 december tot en met Nieuwjaarsdag 1 januari dagelijks opengesteld. Bezoekers zijn van 14.00 tot 16.00 uur welkom om een kijkje te nemen, een kaarsje te branden en te genieten van meditatieve muziek. Kom niet allemaal tegelijk, houdt de coronaregels in acht en draag een mondkapje. De toegang is vrij, een bijdrage voor de stal is van harte welkom.

Kerstmis wordt vanwege de lockdown vanuit de St. Josephkerk online gevierd. Dat betekent dat de Kerst vanuit de warme kerk thuis mee te vieren is via facebook.com/StJosephOLVA en de website  www.zaligkerstmis.nl. Er zijn drie vieringen vanuit de kerk, waarbij kijkers thuis kunnen aansluiten.
Op Kerstavond 24 december is om 19.00 uur de Familiekerst met de GospelKidz, speciaal voor gezinnen met kinderen. De GospelKidz zingen bekende en onbekende kerstliederen, het verhaal van herdersjongen Jesse klinkt en er worden kaarsjes gebrand bij de kerststal waar het kindje Jezus geboren wordt. Na deze viering zullen honderden engeltjes gemaakt door leerlingen van Dok12, De Marke en de St. Josephschool vanuit de kerk uitvliegen naar het het St. Pieters en Bloklands Gasthuis en Woonzorgcentrum St. Jozef.
Om 22.00 uur is de International X-Mas te zien, de internationale kerstnachtviering met muzikale medewerking van het Gemengd Koor. Voorgangers zijn pastor Roderick Vonhögen en diaken Frank Sieraal. Een viering in het Engels en Nederlands, met in deze coronatijd een boodschap van hoop en licht, die je mee kunt nemen naar je eigen omgeving.
En op eerste kerstdag 25 december is om 09.00 uur de gemoedelijke, maar meer dan feestelijke kerstviering met muzikale ondersteuning van de Gregoriaanse Schola te zien. Een traditionele eucharistieviering op kerstmorgen. Celebrant is pastor Roderick Vonhögen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie