Van worteltaart tot geiten yoga: het jaarlijkse JDU-Kerstbenefiet is in opkomst!

8 december 2020 om 22:46 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Traditiegetrouw én ondanks de pandemie zal op 19 december dit jaar het jaarlijkse Kerstbenefiet plaatsvinden van de Jonge Democraten te Utrecht. Het benefiet wordt gehouden om geld in te zamelen voor een goed doel: dit jaar zal er aandacht geschonken worden aan Taal Doet Meer, een organisatie die zich al dertig jaar inzet om anderstaligen mee te kunnen laten draaien in de Utrechtse samenleving. De Jonge Democraten Utrecht roept iedereen op om langs te komen, of zelf een item te veilen.

Het achterliggende idee van het jaarlijkse Kerstbenefiet is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. “Het gaat om die echte kerstgedachte, iets doen voor je medemens en de minderbedeelden in de samenleving een eerlijke kans geven. Dat is iets waar wij ons als JD altijd hard voor maken”, vertelt Nyna Visser, voorzitter van de Jonge Democraten Utrecht. Om geld in te zamelen worden er tijdens het Kerstbenefiet allerlei tastbare, maar ook niet-tastbare items geveild. De afgelopen jaren hebben, onder andere, salsa workshops, een cursus paardenfluisteren en een worteltaart de revue gepasseerd. 

“We willen een steentje bijdragen aan de maatschappij. Dit jaar doen we dat door geld in te zamelen voor Taal Doet Meer”, legt Visser uit. Taal Doet Meer is een Utrechtse organisatie die anderstaligen een kans geeft om mee te kunnen draaien in de Utrechtse samenleving. “We stimuleren mensen om te leren en maken de onderlinge ontmoeting mogelijk. Taal verbindt mensen en wij verbinden mensen met de taal”, aldus Taal Doet Meer. 

Het Kerstbenefiet is voor iedereen online toegankelijk en vindt plaats op 19 december van 15:00 tot 17:00.

Voor meer informatie over het insturen van items voor de veiling of het evenement in het algemeen kan men terecht op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/events/867088957397772

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie