De toren van de Sint Martinuskerk in het licht
De toren van de Sint Martinuskerk in het licht GH

Opening Eucharistisch Centrum St. Martinuskerk

29 november 2020 om 15:17 Overig Deel je nieuws

Dit weekend is het eucharistisch centrum officieel begonnen in de Sint Martinuskerk. Helaas konden, i.v.m. coronamaatregelen, er maar 30 parochianen de zaterdagavond en zondagmorgen deze vieringen bezoeken. Het was ook bijzonder dat voor het eerst nu ook deze vieringen te zien zijn via Kerkomroep. In dit weekend is ook adventstijd begonnen.


Bij aanvang van de zondagmorgen viering sprak vicevoorzitter Angelique Liebens de aanwezigen de kijkers en luisteraars van Kerkomroep toe met o.a. de volgende woorden: ”Een bijzondere dag, zeker in deze tijd van corona, waarin vreugde en verdriet naast elkaar bestaan. Ik wil hierbij allereerst nogmaals richting de vrijwilligers en parochianen van de Heilig Kruiskerk benadrukken dat zij het altijd goed hebben gedaan, dat er hard gewerkt is aan de opbouw van het Eucharistisch Centrum in de Heilig Kruiskerk. Daar wil ik ze voor bedanken. Namens het bestuur en het pastoraal team en namens alle andere geloofsgemeenschappen en parochianen. Maar vanaf vandaag gaan we naar een nieuwe fase in de geschiedenis van onze parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. Vandaag is een dag dat we even, ieder met eigen gedachten hierover, even stil staan bij dit moment. Er is hard gewerkt door het transitieteam: mensen vanuit de gehele parochie, met accent hierbij op parochianen vanuit de Heilig Kruiskerk en de Sint Martinuskerk zijn meermaals met elkaar in gesprek gegaan hoe we de transitie van het Eucharistisch Centrum het beste zouden kunnen vormgeven. Er is een plan gemaakt, activiteiten zijn in beeld gebracht, de misdienaars zijn met elkaar in gesprek gegaan, de lectoren komen bij elkaar en zo gaan we stap voor stap in gezamenlijkheid verder. De transitie is nog lang niet voorbij. De komende maanden blijven we elkaar herontdekken en blijven we leren van elkaar.”

Tot slot vroegen we Pastoor Joachim Skiba om een reactie: “Ik voel mij heel goed. Voor mij is dit in de huidige coronatijd een mooie viering. De aanwezigen deden zoals het hoort ook goed mee. Er was veel aandacht. Het was ook mooi om op de 1e advent een mooi begin te maken met het Eucharistisch Centrum samen met het kaarslicht van de 1e adventskaars en de warmte die dit geeft naar elkaar toe.”

Het aanwezige pastoraal team
Vice-Voorzitter Angelique Liebens sprak de aanwezige parochianen en kijkers van kerkomroep vooraf toe.
Na afloop ontvingen de aanwezige parochianen twee waxinelichtjes met deze tekst
Het Miraketeken is thuis gekomen na haar pelgrimage door de stad
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie