Overhandiging sleutels
Overhandiging sleutels Steven van Kooijk

LATEI Fonds schenkt 100% elektrische rolstoelbus aan Stichting Beytna

27 november 2020 om 09:53 Overig Deel je nieuws

Dinsdag 24 november overhandigde Koos Koolstra, voorzitter van LATEI Fonds, de sleutels van een 100% elektrische rolstoelbus aan Gul Dolap van Stichting Beytna. Deze feestelijke happening vond buiten plaats bij wijkboerderij Nieuwland in Amersfoort. “LATEI Fonds koos dit jaar voor dit wijkinitiatief, omdat wij het belangrijk vinden dat ouderen uit hun isolement gehaald worden”, aldus Koos Koolsta. “Met deze bus kan Stichting Beytna nog meer ouderen bereiken en zijn ze niet langer afhankelijk van derden als het gaat om vervoer.”

LATEI Fonds stelt jaarlijks een vast bedrag ter beschikking aan een lokaal initiatief dat een bijdrage levert aan prettig wonen en een betere leefomgeving. Dit jaar keert het fonds voor de eerste keer uit. “Afgelopen zomer zijn wij via ons netwerk op zoek gegaan naar bijzondere projecten”, zegt Koos Koolstra. “Dat leverde 11 mooie projecten op, waarvan er 7 aan de juiste criteria voldeden. Begin september hebben we dit teruggebracht naar 4 kandidaat-projecten. Met de initiatiefnemers hiervan zijn we in gesprek gegaan om nog meer te weten te komen van het project en de achtergronden daarvan. Uiteindelijk paste het mobiliteitsinitiatief van Stichting Beytna het beste bij de uitgangspunten van het LATEI Fonds.”

Stichting Beytna biedt zorg en aandacht aan interculturele senioren. “Door ontmoeting met anderen willen we kwetsbare thuiswonende en vaak alleenstaande ouderen uit hun eenzaamheid en isolement halen. Dankzij deze 100% elektrische rolstoelbus wordt de actieradius groter en kunnen wij meer ouderen bereiken”, aldus Gul Dolap-Yavuz van Beytna. De bus geeft Beytna de vrijheid om op elk willekeurig tijdstip zelf ouderen te halen en brengen, of groepsuitjes organiseren. En dat tegen minimale kosten, want de bus rijdt op stroom, kost niets in belasting en heeft lage onderhoudskosten. Koolstra: “Het feit dat de bus duurzaam is, sluit aan bij ons streven naar een toekomstbestendige leefomgeving. Nog belangrijker vinden wij de toegenomen kansen voor Beytna om een bijdrage te leveren aan meer plezier in het leven van ouderen.”

Ook in 2021 stelt het LATEI Fonds een bijdrage ter beschikking aan lokale initiatieven in midden Nederland met de meest positieve impact op een stad, buurt, dorp of wijk. Meer hierover leest u op www.latei.nl/lateifonds.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie