Het Mirakelteken is aangekomen in de Sint Martinuskerk

16 november 2020 om 18:00 Overig Deel je nieuws

Sinds 28 augustus 2020 is het Mirakelteken van onze stad op pelgrimage naar alle geloofsgemeenschappen van de Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. Het doel van deze pelgrimage was om de medeparochiaan te leren kennen van deze parochie. Maar ook om te laten zien wat hun eigen kerk voor hen betekent.  Ook horen en zien we wat de verandering naar een nieuw eucharistisch centrum met hen doet.

"Sint Martinuskerk een  mooie en warme kerk vinden" Afgelopen (zondagmorgen)  op 15 november a.s. kwam dit teken aan in de Sint Martinuskerk te Hoogland. Ria Sweers, vrijwilligerster bij de Sint Franciscus Xaveriuskerk, overhandigde deze aan Brigitte Duijvesteijn. Brigitte kreeg dit pelgrimsteken, omdat zij nauw betrokken is bij de werkgroep familievieringen. Na het ontvangen van dit pelgrimsteken vertelt zij o.a. het volgende: “In 2007 ben ik in deze mooie kerk gedoopt. Ik heb hier de Heilige Communie gedaan en het vormsel mogen ontvangen, waarna ik getrouwd ben. Mijn dochter  heeft het vormsel ontvangen in de Heilige Kruiskerk. Dit is een zeer mooie en warme kerk om te komen. Ik hoop daarom dat de parochianen van deze kerk ook de Sint Martinuskerk een  mooie en warme kerk vinden. “ Hierna liet zij haar mooiste plek zien in deze kerk en dat is vanaf het koor waar ook het mooie Elbertse Orgel staat.

"Het is altijd naar binnen gaan."
Na dit moment gaf zij dit pelgrimsteken aan Pastoor Joachim Skiba. Joachim gaf daarop de volgende reactie: “Ik heb de meeste filmpjes inmiddels gezien en hierna moest ik denken aan het doen van een bedevaart. Het is altijd naar binnen gaan. Dit is niet zomaar ergens naar toe gaan, maar je gaat je ook bezinnen en vertellen over je eigen bewogenheid. Dit zijn vaak hele mooie verhalen. Daarom ga ik dit mirakelteken zegenen, waarna het een mooie plek zal krijgen in het nieuwe Eucharistisch Centrum. Vanaf zondag 29 november a.s. zal de Sint Martinuskerk in Hoogland dit worden.”

Hierna gaf Pastoor Skiba dit gezegende Mirakelteken door aan de Locatieraad-voorzitter van de Geloofsgemeenschap Sint Martinus:  Han van Schagen. Hij zal er voor zorg dragen dat dit Mirakelteken een mooie plek zal krijgen in deze kerk.

Binnenkort verschijnt de laatste reportage (aflevering 11) van deze pelgrimage en is te zien op de site van Katholiek Amersfoort. Het korte filmpje laat de zegening zien door Pastoor Joachim Skiba. Ga naar: https://katholiekamersfoort.nl/?s=Op+pelgrimage+met+het+Mirakelteken

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie