Persbericht: gerechtigheid voor Mike en Karibuna!

3 november 2020 om 21:28 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Dierengevangenis Amersfoort heeft op dinsdagochtend 3 november twee chimpansees die na een lang en uitzichtloze gevangenschap eindelijk konden ontsnappen, zonder pardon doodgeschoten. In solidariteit met Mike en Karibuna, en alle dieren die nog steeds opgesloten zitten in Amersfoort, gaat Alle Dieren Vrij op woensdagochtend naar deze gevangenis om sluiting te eisen. 

Els, woordvoerder van de organisatie, zegt: "Mike en Karibuna zagen hun kans schoon en hebben gekozen voor vrijheid. Deze dieren zijn hun hele leven lang al tentoongesteld ter vermaak voor de mens. Mike was al ouder dan 50 jaar en heeft bijna zijn hele leven in Amersfoort doorgebracht. De aap met de grijze baard werd zelfs ongevraagd gebruikt als "boegbeeld" door de dierentuin."

Dierentuinen lijken onschuldig, maar dragen juist erg bij aan het idee dat we dieren mogen opsluiten en dat ze bestaan voor ons. Zelfs in de beste dierentuinen, onder de beste omstandigheden, is een leven lang in gevangenschap geen leven voor wilde dieren. 

Deze actie is georganiseerd door Alle Dieren Vrij, een collectief dat zich richt op alle vormen van onderdrukking en uitbuiting, waaronder speciesisme. Alle Dieren Vrij gelooft niet in “diervriendelijk vlees” en welzijnsverbeteringen en we zetten ons dan ook in voor een volledig einde aan de veehouderij en andere vormen van diergebruik. Wij willen geen grotere kooien, wij willen lege kooien!

https://alledierenvrij.org/

alledierenvrij@protonmail.com

Contact: Els 0620585747

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie