Voormalig SecureLink-ceo investeert in Amersfoortse startup

27 oktober 2020 om 10:52 Zakelijk Deel je nieuws

Synadia, het slimme productiebedrijf kondigt aan dat het met succes groeikapitaal en expertise heeft opgehaald om uit te breiden in de snelgroeiende slimme productiemarkt en zijn unieke platform voor fabrikanten verder te ontwikkelen, een Platform as a Service (PaaS) tegen betaling naar gebruik.

 

Doorgewinterde ondernemer Marco Barkmeijer financiert het groeikapitaal. Marco is de voormalige mede-oprichter en CEO van SecureLink. Onder zijn leiding is het bedrijf in tien jaar tijd uitgegroeid van een start-up in cybersecurity tot een Europese marktleider actief in tien landen met 700 medewerkers en een omzet van 300 miljoen euro. Vorig jaar werd SecureLink gekocht door Orange.

 

Volgens verschillende onderzoeksbureaus zal de slimme productiemarkt naar schatting groeien van 214,7 miljard dollar in 2020 tot 384,8 miljard dollar in 2025, bij een CAGR van 12,4%. Factoren die de groei van de markt stimuleren, zijn onder meer de toenemende acceptatie van Industrie 4.0 en complexiteit in toeleveringsketens, de toenemende nadruk op industriële automatisering in productieprocessen en naleving van regelgeving, en de stijgende vraag naar softwaresystemen die tijd en kosten verminderen.

 

“Ik ben onder de indruk van de expertise en het team dat de oprichters van Synadia, Remi en Sebastiaan van Wijngaarden tot nu toe hebben opgebouwd. In de komende jaren zullen we een grote transformatie in de productiemarkt zien, en Synadia heeft wat nodig is om marktleider te worden met behulp van AWS Cloud-technologie om deze bedrijven te helpen. Ik vind het geweldig om mijn tijd door te brengen en deel uit te maken van Synadia, mijn ervaring te gebruiken om het bedrijf verder op te schalen en het de komende jaren met veel plezier te doen ”, zegt Marco Barkmeijer.

 

"We zullen de financiering en de expertise van Marco gebruiken om ons unieke platform voor fabrikanten over de hele wereld verder te ontwikkelen om dit Platform as a Service (PaaS) te leveren tegen een pay-as-you-go-service", zegt Sebastiaan van Wijngaarden.

 

Samen met onze partner Amazon Web Services ontwikkelen we dit nieuwe platform op basis van de Connected Factory services van AWS. Deze diensten hebben zich al bewezen bij grote ondernemingen als Volkswagen.

 

“De AWS IoT Connected Factory Solution is ontworpen om de maakindustrie te helpen de gegevens van de werkvloer te ontsluiten en hun activiteiten te moderniseren. Synadia is met hun expertise en branchekennis op het gebied van productie goed geplaatst om klanten te helpen bij het bouwen van hun verbonden fabrieken op AWS ”, Usman Javaid, hoofd Emerging Services, AWS Professional Services.

 

“Er is een enorm potentieel in de markt om industrie 4.0 een extra dimensie te geven. Ik ben erg enthousiast over de nieuwe samenwerking met Marco en kijk er naar uit om deze uitdaging samen aan te gaan. ”, Aldus Remi van Wijngaarden

 

Over Synadia

Synadia is opgericht door de broers Remi en Sebastiaan van Wijngaarden. De naam verwijst naar hun samenwerking (synergie), maar ook naar hun tegenstellingen (dia). Wat betreft de rolverdeling is Sebastiaan operationeel verantwoordelijk, terwijl Remi de commerciële kar trekt. Momenteel telt de startup 27 werknemers. De onderneming richt zich op het verbinden van fabrieksomgevingen, biedt diensten gebaseerd op AWS-cloudtechnologie en is specialist in industriële iot, saas- en paas- en devops-diensten voor fabrikanten. De onderneming uit Amersfoort wil met de investering haar paas-platform verder ontwikkelen. Dit doet ze samen met partner AWS. Het te ontwikkelen platform is gebaseerd op de ‘verbonden fabriek’-dienst van de cloud-aanbieder. Deze dienst zou al bewezen zijn bij onder meer Volkswagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie