Ondersteuning van ouders met ernstig ziek kind

20 oktober 2020 om 16:11 lokaal Deel je nieuws

Het Netwerk Integrale Kindzorg regio Utrecht

Soms kan een situatie je, als ouder van een kind dat intensieve zorg nodig heeft, boven het hoofd groeien. Of heb je specifieke vragen die de aanwezige hulpverleners niet kunnen beantwoorden. Het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) denkt dan graag met je mee. Het NIK is een netwerk van allerlei professionals die kennis hebben van kindzorg; zorg voor kinderen met een levensbedreigende of levensduur verkortende aandoening, of een complexe zorgvraag.

 

Wat is en wat doet het Netwerk?

In het NIK zitten gespecialiseerde kinderthuiszorg-verpleegkundigen, medewerkers van gespecialiseerde kinderopvang, de GGD, centra voor thuisbeademing, geestelijk verzorgers, rouw- en verliestherapeuten, artsen, gespecialiseerde kinderverpleegkundigen uit diverse academische en streekziekenhuizen en nog (veel) meer disciplines. Het netwerk denkt mee, adviseert en als het nodig is, komt de coördinator van het NIK bij ouders thuis langs om de vragen in een gesprek in kaart te brengen. Deze vragen worden vervolgens neergelegd in het netwerk en gezamenlijk proberen we je verder te helpen. 

 

Vragen? Stel ze aan het NIK!

De netwerkcoördinator van NIK Utrecht is Johannes Verheijden. Hij is het aanspreekpunt voor ouders, zorgprofessionals en -organisaties. Johannes heeft meer dan 20 jaar ervaring als belangenbehartiger voor ouders. Heb je een vraag rondom de zorg voor jouw kind, neem dan contact op met Johannes via info@nikutrecht.nl of telefonisch via 06 33 35 35 34. Binnen 24 uur krijg je een reactie. 

Kijk voor meer informatie over het NIK ook eens op de website: www.nikutrecht.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie