De LEF-prijs!
De LEF-prijs! Peter van Breugel

Departement Eemland van De Maatschappij deelt Lef-prijs uit!

19 oktober 2020 om 15:07 Zakelijk Deel je nieuws

Prijs voor Mark Pot

De “Lefprijs” van departement Eemland van ondernemend netwerk “De Maatschappij” is donderdag 8 oktober jl. uitgereikt aan Mark Pot, algemeen directeur van Pot verhuizingen & logistiek.                             

De “Lefprijs” wordt toegekend aan een persoon die een prestatie van formaat heeft neergezet, onderneemt voor eigen rekening en risico, actief in de regio Eemland is, langer dan 5 jaar bestaat, financieel gezond is en maatschappelijk betrokken. Een voorbeeld is voor anderen.

De jury van de LEF prijs bestond dit jaar uit voorzitter  Rob Metz (burgemeester Soest), Joep Hopman (winnaar 2019) en Ben Heimensen (accountant MTH).

LEF en ondernemen zit in het DNA van dit familiebedrijf. Mark heeft sinds 2018 de leiding overgenomen en heeft met veel lef nieuwe ontwikkelingen in gang gezet. Vanuit deze echte ondernemersdrive ontwikkelt Pot momenteel een “hub” waarbij de bevoorrading van winkels in de binnenstad van Amersfoort vanuit het distributieknooppunt bij Pot op de Hoef met elektrische vrachtwagens zullen worden beleverd onder de naam Stadslogistiek.nl. Dit betreft een samenwerking tussen Pot en PostNL. Het is een mooi voorbeeld van zero emissie stadslogistiek. En juist vorige week is in Amersfoort de eerste elektrische vrachtauto op de weg verschenen. Op deze manier worden goederenstromen samengevoegd en met één vrachtauto beleverd in de binnenstad. Het past geheel in de Klimaatplannen waarbij de ambitie is om in 2025 alle vervuilende diesel vrachtauto’s uit de binnenstad van Amersfoort te zien verwijderen. Hiermee wordt aangetoond dat Pot oog heeft voor maatschappelijke ontwikkelingen en daar met Lef op inspeelt vanuit eigen expertise. Daarnaast getuigt het van Lef door als pionier mee te bouwen aan het waterstoftankstation op de Wieken.

Sinds 2 maanden is de firma Pot officieel maatschappelijk gecertificeerd volgens de Co2 prestatieladder.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat Mark Pot in staat is geweest in een relatief korte tijd het gezicht van Pot verhuizing & logistiek te worden. Alleen dat is al een prestatie aangezien zijn vader, Wim Pot in de regio en landelijk een zeer bekende ondernemer is.

 

Rob Metz, burgemeester uit Soest reikt de LEF-prijs uit aan Mark Pot
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie