Stichting Dichterbij-Clown schrijft boek

18 oktober 2020 om 18:55 lokaal Deel je nieuws

Stichting Dichterbij-Clown stuurt clowns op pad die als doel hebben mensen met elkaar in contact te brengen. Dat doet de stichting nu al 12,5 jaar en over die periode is een boek geschreven. Daarin zijn wetenswaardigheden, verhalen en anekdotes van en over de clowns samengebracht. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan het inmiddels vele wetenschappelijk onderzoek naar het nut van clowns in ‘de zorg’.

 

“Als clown hoef je jezelf niet te zijn, je speelt een rol. Welke dat is, bepaal je zelf. Die rode neus kan mensen op het verkeerde been zetten. Men verwacht humor, die verbindend werkt voor degenen die komen om te lachen. Zo niet jij/jullie. Ik heb het voorrecht gehad je aan het werk te zien. Met rode neus. Die kan inderdaad verwarrend werken, totdat blijkt dat het niet gaat om de humor. Het gaat om pure verbinding. Ja, dat kan in een groep, maar meer nog in het klein. Eén op één. Of twee. Steeds in het klein. Nee, je hoeft jezelf niet te zijn. Maar waarom zou je jezelf thuis laten als je op een missie gaat? Die missie heeft de meeste kans van slagen juíst als je doet alsof je die rode neus niet op hebt. Juíst als je jezelf durft te zijn.”

Dit commentaar is een prachtige samenvatting van waar het om gaat bij de Stichting Dichterbij-Clown: een verbinding die gaat van hart tot hart, van ziel tot ziel. Nu al 12,5 jaar lang stuurt de stichting clowns op pad naar plaatsen waar dat nodig is: bij kwetsbare mensen, jong en oud, bij mensen met dementie of een  beperking. Dit boek mag een illustratie zijn van een activiteit waar de wereld behoefte aan heeft: herstel van verbinding tussen mensen, hoe die zich ook presenteren.

Voor meer informatie, of het aanvragen van een exemplaar van het jubelboek, kunt u desgewenst contact opnemen via jubelboek@dichterbij-clown.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie