Saskia Laroo
Saskia Laroo Mike van den Toorn

Trompettiste Saskia Laroo presenteert album bij Observant

9 oktober 2020 om 09:17 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

De Amsterdamse trompettiste Saskia Laroo heeft een langverwacht nieuw album uitgebracht, voor haar jubileumjaar (40 jaar op het podium, 25 jaar Laroo Records en Saskia Laroo Band). Woensdag 21 oktober speelt zij de muziek van dit album op de binnenplaats van De Observant. De aanvang is 19:30 uur en de entree € 10,00.

De binnenplaats is volledig overdekt en met verwarming en dekentjes is het er lekker knus terwijl er voldoende ventilatie is en iedereen toch op afstand zit. Wees klaar om te grooven met de Saskia Laroo Band van bossa naar hiphop en reggae, van blues naar funk met een soepele salsa – met haar en haar 'all that jazzy' trompet. Naast Saskia bestaat de band uit toetsenist Warren Byrd, rapper M.C. Complex, bassist Kjelt Ostendorf en drummer Sven Rozier. Speciale gast is tenorsaxofonist Alexander Beets.

In Amerika is Saskia Laroo (1959) door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’. Saskia is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast. Geboren op 31 juli 1959 in Amsterdam, begon ze op achtjarige leeftijd met trompetspelen, zonder er ook maar over te dromen later een professioneel muzikante te worden. Dat veranderde toen Saskia achttien was. Ze ging wiskunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam en maakte een ommezwaai richting muziek.

Ze speelde in veel verschillende groepen , voornamelijk contrabas, maar later ook trompet. Saskia creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als ‘nu jazz’ of ‘swinging body music’. Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord. Het resultaat is een prettig mengsel van hip-hop, jazz, salsa, funk, reggae, dat niet veel muzikanten kunnen waarmaken.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en is tevens een opmaat naar de online editie van Rabobank Amersfoort Jazz van 20 tot en met 22 november 2020.

Voorafgaand aan het concert kan je genieten van de jazzhap. Een heerlijke maaltijd tussen 18.00 en 19.30 uur voor €16,50. Voorafgaand aan dit concert serveert de Observant zalm uit de oven. Ook de jazzhap reserveer je gemakkelijk via de website van de Observant.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie