boekomslag amsterdamse school
boekomslag amsterdamse school (Henny de Bruin)

Nieuw boekje : "De Amsterdamse School in Amersfoort"

7 oktober 2020 om 17:56 Zakelijk Deel je nieuws

Voor de liefhebbers van architectuur is onlangs een interessant boekje verschenen over de Amsterdamse School in Amersfoort.

De auteurs van het succesvolle boekje “De Amsterdamse School in Utrecht” (met verschillende fiets- en wandelroutes door die stad), en de opvolger “De Amsterdamse School in Groningen”, hebben hun derde boekje gewijd aan Amersfoort.

Het schrijversduo Ronald Elink Schuurman en Bob Lodewijks kon hier in Amersfoort minder objecten ontdekken dan in Utrecht en Groningen, maar ze hebben toch kans gezien een vijftigtal panden te vinden. Sommige daarvan zijn een typisch voorbeeld van de bouwstijl, andere hebben alleen een paar details.

In het fotorijke boekje worden de panden besproken aan de hand van een wandelroute door de binnenstad en twee fietsroutes door de wijken. Ook is aangegeven wat de stijl “Amsterdamse School” precies inhoudt, en er is een hoofdstuk met een duidelijke uitleg van bouwkundig termen.  

Het boekje is door de schrijvers in eigen beheer uitgegeven en voor 19 Euro te koop bij de VVV en de Amersfoortse boekhandels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie