Langegracht Amersfoort, met de Elleboogkerk en dagbesteding De Elleboog.
Langegracht Amersfoort, met de Elleboogkerk en dagbesteding De Elleboog. Amerpoort

Kunst en ambacht samen sterk in dagbesteding De Elleboog

6 oktober 2020 om 10:57 lokaal Deel je nieuws

Maandag 5 oktober is de verbouwing van dagbesteding De Elleboog begonnen. In de voormalige pastorie van de Elleboogkerk in Amersfoort combineert Amerpoort verschillende vormen van dagbesteding tot een huis van kunst en ambacht.


De dagbesteding in De Elleboog is al jaren een begrip in Amersfoort. De cliënten maken producten die volwaardig zijn voor de verkoop. Zo maken de cliënten kaarten en cadeaupakketten met zeep en geschept papier, die in Amersfoortse winkels en op markten worden verkocht. Het Eemhuis is wekelijks afnemer van de in de keuken gebakken taarten. 

De vraag naar dagbesteding is in de loop der tijd veranderd. Daarom is ook De Elleboog in zijn aanbod aan het veranderen.  De Elleboog wordt een huis voor kunst en ambacht.  

Jans Pakhuys

In de afgelopen maanden zijn dagbesteding Multimedia en de beeldend kunstenaars van Jans Pakhuys al verhuisd naar De Elleboog. De komende maanden wordt De Elleboog verbouwd, zodat het een aantrekkelijke plek wordt voor cliënten en bezoekers. Eind dit jaar verhuist de winkel van Jans Pakhuys aan de Grote Sint Jansstraat naar de begane grond van De Elleboog. 

Amersfoorters, toeristen en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom om in De Elleboog een cadeautje te kopen, of koffie met iets lekkers te nuttigen op het terras. De cliënten zijn al een tijdje geleden begonnen met training in het helpen van bezoekers. De nieuwe inrichting van De Elleboog sluit ook helemaal aan bij de visie van Amerpoort op dagbesteding midden in de maatschappij.

Elleboogkerk en Flehite 

Ook ziet Amerpoort goede samenwerkingsmogelijkheden met de buren, namelijk de Elleboogkerk en museum Flehite. De eigenaar van de Elleboogkerk en cultuurkoepel Amersfoort in C hebben deze zomer een plan gepresenteerd voor een museum met restaurant. In dat plan hebben zij ook de pastorie meegenomen. Amerpoort wil graag samenwerken, maar is niet van plan om de pastorie te verkopen. 

Over Amerpoort

Amerpoort ondersteunt 2500 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht, Flevoland en in ’t Gooi. Met ruim 2600 medewerkers en 750 vrijwilligers begeleiden we hen bij wonen, werken, dagbesteding, logeren en vrije tijd. Bij hen thuis of op één van de ruim 200 locaties. Elk met zijn eigen kleur, sfeer en met ruimte voor verschillende levensbeschouwingen. www.amerpoort.nl en www.amerpoort.nl/dagbesteding 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie