Feitelijke vragen PvdA: Sportsubsidieregelingen nog steeds niet optimaal

6 oktober 2020 om 08:05 lokaal Deel je nieuws

Op dinsdag 6 oktober 2020 wordt de nieuwe Projectsubsidieregelingen Sport en Bewegingen gepeild in een Rondetafelgesprek. Al jaren wordt erover gesproken, maar nadat PvdA Amersfoort in oktober 2019 een motie had opgesteld om de regeling aan te laten passen, verzocht het College de motie niet in te dienen en beloofde beterschap. De input uit de motie is in dezelfde maand nog toegelicht, maar in juni 2020 volgde er een Teams overleg met andere woordvoerders, waar de ambtenaren Sport (wederom) om dezelfde input hebben gevraagd.

Na bijna een jaar is de nieuwe regeling opgeleverd en wordt deze gepeild onder de woordvoerders Sport. In de kalender staat er nog geen Besluit in de planning, maar het gerucht gaat dat het College het voorstel al halverwege oktober wil af laten hameren.

Ondanks dat het zo lang heeft geduurd, is de regeling niet helemaal naar wens. Niet alle input is meegenomen en er zit ook nog een verrassing in, aangaande de jaarlijkse marathon. Daarom hebben we technische vragen ingediend. We hopen dat onze input wordt meegenomen, zodat organisatoren van sportevenementen en -activiteiten meer Amersfoorters aan het sporten kunnen krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie