Paul van Kessel
Paul van Kessel Vincent Carmiggelt

Jazz met Paul van Kessel op binnenplaats Observant

25 september 2020 om 12:12 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Ook dit najaar staan wekelijks bij De Observant de beste jazzformaties op het podium. De binnenplaats is volledig overdekt en met verwarming en dekentjes is het er lekker knus terwijl er voldoende ventilatie is en iedereen toch op afstand zit. Op woensdag 7 oktober treedt Paul van Kessel op. Hij wordt begeleid door het Round Midnight Orchestra.

De aanvang van dit concert is 20:30 uur en de entree € 10,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Observant.

Paul van Kessel verenigt vele uitersten. Hij werd niet zomaar de trefzekere, meest soulful zanger van funky/ jazzy luisterliedjes. Daarvoor heeft hij een hele evolutie doorlopen. Deze van oorsprong Limburgse zanger heeft al heel wat ervaring opgedaan sinds hij in 2005 afstudeerde aan het Conservatorium in Amsterdam. Na het voltooien van zijn opleiding heeft hij er zeven jaren opzitten van ‘spelen, spelen, spelen’. Voornamelijk als zanger in de jazz- en funkhoek, maar ook als ‘host’ bij DJ’s op clubfeesten en festivals. Hij zong bij o.a. Dox Orchestra, The Young Sinatras en de Wicked Jazz Sounds Band en verzorgde backing vocals op platen van Zuco 103 en Ruben Hein.

Paul wordt deze avond begeleid door het Round Midnight Orchestra onder leiding van tenorsaxofonist Alexander Beets. Hij beklimt de podia in binnen- en buitenland met de crème de la crème van de moderne jazz, waaronder de Beets Brothers, Ben van den Dungen, Rolf Delfos, Houston Person, Koh Saxman en Deborah Brown. Met zijn Round Midnight Orchestra tourt hij sinds enkele jaren succesvol langs de Nederlandse theaters en festivals, met tribute shows aan de Amerikaanse jazztraditie, maar ook in landen als Colombia, India, Thailand en Zuid-Afrika. In de gelederen worden Nederlandse ‘masters’ verenigd met de ‘next generation’.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en is tevens een opmaat naar de online editie van Rabobank Amersfoort Jazz van 20 tot en met 22 november 2020.

Voorafgaand aan het concert kan je genieten van de jazzhap. Een heerlijke maaltijd tussen 18.00 en 19.30 uur voor €16,50. Voorafgaand aan dit concert serveert de Observant tortellini met kipfilet uit de oven. Ook de jazzhap reserveer je gemakkelijk via de website van de Observant.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Publiek geniet op de binnenplaats
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie