Diverse posters rondom het restaurant
Diverse posters rondom het restaurant Eigen foto

Landelijke opschoondag: McDonald's Amersfoort Noord blijft de buurt netjes bijhouden!

19 september 2020 om 13:05 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Vandaag is het de landelijke dag welke in het teken staat van het opruimen van het zwerfvuil op o.a. straten, in bossen en in parken. Jaarlijks wordt een dergelijke actie georganiseerd. Tijd voor McDonald's om deze dag ook weer extra aan te grijpen.

De McDonald's aan de Maanlander, op het bedrijventerrein Calveen, gaat dagelijks de straat op om in een hele ruime cirkel rondom het filiaal al het zwerfvuil op te ruimen. Dit wordt ook in het weekend gedaan en er wordt niet gekeken naar het soort zwerfvuil, ook het afval wat niet van McDonald's afkomstig is wordt door het restaurant opgeruimd. 5 dagen per week neemt een topper genaamd André deze taak op zich. André is ondertussen een bekendheid geworden in de buurt alwaar hij dagelijks mét een speciaal voor deze taak aangeschafte en geprepareerde bakfiets zijn uitgebreide ronde maakt. 

Een dag begint voor André en collega's heel vroeg. Het grofste deel van het zwerfvuil willen ze voordat de bedrijvigheid rondom de McDonald's losbarst al hebben opgeruimd. Daarna wordt verder op detail niveau de buurt nauwkeurig opgeruimd. Tijdens deze landelijke opschoondag is er ook weer vroeg gestart en is er in de ruime omgeving opgeruimd. Ook alle bushaltes die in de buurt staan zijn aangepakt.

"Helaas is het nu eenmaal zo dat er mensen zijn die hun afval niet in een afvalbak gooien, of desnoods thuis even weggooien. Ondanks alle afvalbakken en grote posters die we rondom de zaak hebben staan" aldus Wouter van Ginneken, de restaurant manager van de vestiging. "We voelen het wel als onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de buurt er zo min mogelijk last van heeft. Een aantal jaar geleden is er een grote bakfiets met ingebouwde afvalbakken aangeschaft door ons, André ziet dit als zijn bedrijfsfiets en houd de fiets netjes bij. Met de fiets is het mogelijk om een hele grote straal rond het restaurant efficiënt aan te pakken. Uiteraard nemen we ook het zwerfvuil wat niet van ons afkomstig is mee in de rondes" vervolgd van Ginneken. 

Mocht u André of 1 van zijn collega's zien opruimen? Geef ze een even een duimpje!

En na elke dienst weer schoon
Trotse André
Gewapend met grijper en bakfiets
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie