Hendrikje met gele verfroller voor Who's Afraid of Red, Yellow and Blue III van Barnett Newman 
Hendrikje met gele verfroller voor Who's Afraid of Red, Yellow and Blue III van Barnett Newman  Het Wilde Oog/Frank Auperlé

Mondriaanhuis koopt foto Spakenburgse Diva's

18 september 2020 om 10:37 lokaal Deel je nieuws

Het Mondriaanhuis heeft de foto Hendrikje met gele verfroller voor Who's Afraid of Red, Yellow and Blue III van Barnett Newman van kunstenaarsduo Het Wilde Oog aangekocht. Het werk is momenteel onderdeel van de tentoonstelling Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis die nog t/m 25 oktober te zien is in het museum.

De foto werd in 2017 gemaakt in Kunsthal KAdE, waar het bekende werk van Newman, uit de collectie van Stedelijk Museum Amsterdam, te zien was als onderdeel van de tentoonstelling De Kleuren van De Stijl.
De selectie van het werk, alsmede de financiering, kwam tot stand met steun van de Vrienden van het Mondriaanhuis. 


Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis
Onder het motto ‘kijk wild en denk lenig’ laten Hans Lemmerman en Inge van Run al twintig jaar zien hoe de wereld van de kunst en die van volkscultuur elkaar kunnen versterken. Sinds 2000 portretteert het duo vrouwen in traditionele Spakenburgse klederdracht naast werk van diverse Nederlandse kunstenaars. Dit levert verrassende, vervreemdende en grappige beelden op. In het Mondriaanhuis is t/m 25 oktober de tentoonstelling te zien waarmee het langlopende project wordt afgesloten. 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie