Bomen op de kaplijst
Bomen op de kaplijst Bewoner Amersfoort Buyten

"Bewoners onaangenaam verrast met kap van 50 mooie bomen"

11 september 2020 om 14:19 lokaal Deel je nieuws

Geachte heer/mevrouw,

Wij zijn geconfronteerd met een brief van een hovenier dat vanaf maandag aanstaande (14-09-2020) 50 bomen worden gekapt in de nieuwbouwwijk Amersfoort Buyten. Hieronder bevinden zich prachtige oude bomen die de eerste 50 jaar niet teruggroeien. Het hele aanzicht van de wijk gaan veranderen. Het is nu kort dag en wij zoeken enige aandacht om deze kap(van ten minste 17 beeldbepalende bomen) te voorkomen. Wij zijn nog in gesprek met diverse partijen (Van Omme & De Groot, Gemeente en Provincie) over een aantal te behouden bomen en hebben daar een 2nd opinion over aangevraagd. Nu zijn we toch verrast door de snelle geplande kapactie van aanstaande maandag. Als de bomen zijn gekapt krijgen we ze niet zomaar terug en jonge aanplant gaat een heel ander landschapsbeeld geven. Wij begrijpen dat er zwakkere bomen op de kapnominatie staan maar hebben het gevoel dat met korte klappen snel thuis wordt gewerkt en ook bomen die gezond zijn worden gekapt voordat de grond wordt overgedragen aan de gemeente. Wij als bewoners worden onvoldoende gehoord en gekend. 

Enige achtergrond:
Er loopt nog een bezwaarschrift bij de gemeente Amersfoort, vanuit de bewonersvereniging, tegen de kap maar de vraag is of de gemeente überhaupt een partij in deze is
Amersfoort zegt dat de bomen onder de provincie vallen
De provincie zegt dat de bomen onder de aannemer Omme & De groot vallen en dat die, omdat het buiten de BBK ligt, zonder vergunning mogen kappen.
Kortom we lopen vast in ons overleg en hebben onvoldoende juridische kennis om dit nu te stoppen.
Wij hopen dat u kunt komen kijken naar de situatie zodat u zelf kunt zien dat de kapzucht van diverse partijen geen grenzen kent. Om een beeld te geven voeg ik enkele foto's bij. De bomen met witte stip worden gekapt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie