Vrijland, buiten spelen in de natuur!
Vrijland, buiten spelen in de natuur! rechtenvrij via unsplash.com

Start BSO Vrijland Amersfoort; de enige échte buitenschoolse opvang!

8 september 2020 om 16:55 lokaal Deel je nieuws

Binnenkort start in Amersfoort de enige échte buitenschoolse opvang. Vrijland is een BSO, geïnspireerd door de opvang in Scandinavië. Een vorm van opvang die zich ook in Nederland heeft bewezen. Bij ons spelen kinderen altijd buiten in de natuur op de mooiste locaties. Met hun vriendjes of vriendinnetjes stappen zij direct na schooltijd in onze overdekte bakfiets zo de natuur in. Daar beleven ze met elkaar de mooiste avonturen!

In ons aanbod zijn wij uniek. We maken alleen bij erg slecht weer gebruik van een binnenruimte, zo'n 10 a 15 keer per jaar. Dan schuilen we in de Joost van den Vondelschool in Amersfoort Zuid. De rest van het jaar spelen wij altijd buiten in de natuur!

Bewegen en spelen in de natuur stimuleren en daarin een beweging zijn, dat is wat we willen. Na schooltijd naar buiten. Even weg van binnen, een frisse neus halen, weg van de verleidingen van een scherm. In dat wat we doen laten we ons leiden door de elementen van de natuur (lucht, aarde, water en vuur) en het seizoen waarin we spelen. We zijn sportief, maar houden ook van luieren in een hangmat. We zijn creatief en maken bloemsierkunst, een schilderij of doen aan toneelspel. We willen ons niet beperken tot het spelen in de natuur, maar juist ook kijken wat de natuur ons nog meer te bieden en te leren heeft. We gaan op onderzoek uit om te leren van de beestjes en planten in de natuur. We houden ook van wetenschap; wat leert de natuur ons, hoe werkt een vuursteentje, hoe krijg ik die raket de lucht in en waarom verandert de maan van vorm?

We starten met ons aanbod in Amersfoort Zuid. Ons doel is om kinderen in heel Amersfoort na schooltijd mee naar buiten te nemen.

Kijk op www.vrijlandamersfoort.nl voor meer informatie!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie