Yannick Bergevoet speelt 6 september in De Observant
Yannick Bergevoet speelt 6 september in De Observant Theo Bos

Ontbijtconcert met slagwerker Yannick Bergevoet op marimba

31 augustus 2020 om 09:57 Muziek Deel je nieuws

De maandelijkse ontbijtconcerten in De Observant gaan weer van start. Op zondagochtend 6 september wordt het spits afgebeten door slagwerker Yannick Bergevoet op marimba. Terwijl het publiek geniet van een uitgebreid ontbijt, speelt Yannick bekende en minder bekende composities uit de klassieke muziek. 

Yannick Bergevoet (1984) kreeg zijn eerste pianolessen toen hij zeven was en op zijn twaalfde begon hij met slagwerk. Aan het conservatorium van Enschede studeerde hij klassiek slagwerk (bachelor), gevolgd door een studie aan de Messiaen Academie in Zwolle (master). Sinds de aanschaf van een eigen basmarimba in 2004 treedt Yannick regelmatig op als solist in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij als slagwerkdocent verbonden aan de Musikschule Niedergraftschaft in Uelsen (Duitsland) en muziekschool Hof van Twente. Het is Yannicks ambitie om de marimba meer bekendheid te geven onder een breed publiek.

Voor het ontbijtconcert in De Observant staan o.a. composities van Erik Satie, Chick Corea en de Estse componist Arvo Pärt op het programma.

Praktische informatie
Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Tijd: 9.30 - 11.00 uur
Prijs: 19,95 (concert inclusief ontbijt)
Tickets: tickets zijn verkrijgbaar via www.observant.nl

NB. Het concert vindt plaats in een grotere zaal dan normaal, zodat voldoende afstand kan worden gehouden. De tafels zijn gedekt voor twee personen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie