Delfos & Guldemond
Delfos & Guldemond Aangeleverd

Guldemond/Delfos & Friends op binnenplaats Observant

14 augustus 2020 om 11:37 Muziek Deel je nieuws

Deze zomer spelen iedere woensdagavond de beste Nederlandse jazzartiesten op de binnenplaats van de Observant. Met parasols, paraplu's en dekentjes achter de hand kunnen alle concerten, ook bij minder weer, veilig in de buitenlucht plaatsvinden. Woensdag 26 augustus treden gitarist Lou Guldemond en saxofonist Rolf Delfos op met hun muzikale vrienden. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 10,00.

Toetsenist Karel Boehlee, drummer Danny Sahupala, bassist Boudewijn Lucas, percussionist Martin Verdonk, gitarist Lou Guldemond en saxofonist Rolf Delfos, musici uit Nederland, die hun sporen hebben verdiend bij binnen- en buitenlandse acts.

De jongens kennen elkaar door het samenspelen in verschillende bands vanaf de jaren 80. Met deze groep spelen zij stukken van Lou’s CD That’s it! en daarnaast stukken van onder andere The Crusaders, David Sanborn en Larry Carlton.

Karel Boehlee is één van de beste Nederlandse (jazz)pianisten en is docent piano aan het Amsterdams Conservatorium en begeleidde 25 jaar lang de Belgische mondharmonica virtuoos Toos Thielemans. Danny Sahupala maakte deel uit van de legendarische fusionband Coopertest en is nog steeds als bandleider betrokken bij diverse acts. Boudewijn Lucas maakte deel uit van de latingroep Nueva Manteca en het Metropole Orkest. Lou Guldemond speelde in de groep Batida en tourde met Big, Black & Beautiful. Martin Verdonk is een percussionist die van alle markten thuis is. Hij maakte twee soloplaten en speelde o.a. met Steve Winwood en Incognito. Rolf Delfos is een bezige bij in de muziekwereld. Hij speelt in verschillende groepen waaronder de Houdini’s en Artvark, daarbuiten heeft hij een radioprogramma op Sublime FM. Delfos en Guldemond maken nu samen deel uit van de bigband Licks & Brains.

Ervaringen tot nu toe zijn dat het publiek vooral een feel good gevoel krijgt bij het luisteren en zien van deze groep: “Eindelijk weer eens muziek met een melodie en een lekkere ouderwetse groove”.

Kaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop online verkrijgbaar via www.observant.nl. Voorafgaand aan het concert wordt een lekkere 'jazzhap' geserveerd. Reserveren kan via info@observant.nl of schuif gewoon lekker aan!

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en is tevens een opmaat naar de online editie van Rabobank Amersfoort Jazz van 20 tot en met 22 november 2020.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie