Bestuurslid en vrijwilliger Timo Kraak van de Zonnebloem Amersfoort-Zuid
Bestuurslid en vrijwilliger Timo Kraak van de Zonnebloem Amersfoort-Zuid eigen

Zonnebloem Amersfoort-Zuid actief in Coronatijd

10 augustus 2020 om 20:09 Zorg Deel je nieuws

Vanwege de Corona-crisis zijn de activiteiten van de Zonnebloem sinds maart j.l. grotendeels stilgevallen. Normaal waren er dit jaar een aantal busreizen, boottochten, vakanties en een picknick gepland.

De Zonnebloem is een op-en-top vrijwilligersorganisatie. De Zonnebloem verrijkt het leven van ouderen en mensen met een lichamelijke beperking door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken. Landelijk zijn er 1.300 afdelingen met in totaal 40.000 vrijwilligers die zich inzetten voor 115.000 ouderen en gehandicapten die ‘gasten’ worden genoemd.

De vrijwilligers van de afdeling Amersfoort-Zuid laten hun gasten in deze lastige Coronatijd niet in de steek en hebben de afgelopen maanden een paar keer van zich laten horen, o.a. middels telefonische contacten, het versturen van een kaartje en door een chocolade-traktatie langs te brengen.

Afgelopen week trotseerden zo’n 8 vrijwilligers de tropische warmte en verrasten hun gasten met een mooie kaart en een Zonnebloemplantje. In totaal werden er bijna 100 plantjes rond gebracht. Dit gebaar werd zeer op prijs gesteld.

Op de foto: bestuurslid en vrijwilliger Timo Kraak die de logistieke operatie coördineerde.

Nieuwe potentiële gasten en vrijwilligers voor de afd. Amersfoort-Zuid kunnen zich aanmelden bij de secretaris, mevr. An Goelema, tel 06-46149798 / email:  angoelema.zonnebloem@gmail.com.

Meer algemene informatie over de Zonnebloem: www.zonnebloem.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie