Amersfoortse Gidsen en Waterlijn organiseren samen een culinaire vaartocht
Amersfoortse Gidsen en Waterlijn organiseren samen een culinaire vaartocht Waterlijn Amersfoort

Culinaire Vaartocht door Amersfoort

7 augustus 2020 om 17:10 Activiteiten Deel je nieuws

Culinaire Vaartocht door Amersfoort

Er is geen mooiere manier om van de Amersfoortse historie te genieten dan vanaf het water. Waterlijn en Amersfoortse Gidsen slaan daarom deze zomer de handen ineen en organiseren samen een culinaire vaartocht.

“We wilden graag iets nieuws organiseren,” vertelt schipper Eric Wagener, “waarbij we niet alleen onze boten inzetten, maar waar ook ondernemers in de stad bij betrokken zijn.”
Samen met collega-schippers Harm Schuring en Piet Achterbergh benaderde hij Inge Vos van Amersfoortse Gidsen en Peter Rijdes van Rijdes aan de Gracht. Zo ontstond het idee voor een corona-proof culinaire vaartocht: een driegangen diner, varend van restaurant naar restaurant.

“We beginnen met een voorgerecht bij Rijdes aan de Gracht, waarna er wordt ingescheept voor vertrek,” legt stadsgids Inge uit. “Onderweg leggen we aan bij de steiger achter de OLV-toren om een hoofdgerecht te eten bij Bistro ’t Kannetje, waarna er opnieuw gevaren wordt om uit te komen bij een oud Hollands dessert in de Mannenzaal. Bij deze afsluiting geven wij een rondleiding door de zaal, waarbij we natuurlijk ook vertellen over oude eetgewoontes in het gasthuis. De try out is op 21 augustus – bij veel belangstelling volgen mogelijk meer data.”

Datum: vrijdag 21 augustus
Start: 17:00 of 18:10 uur
Duur: ca. 4 uur
Prijs: € 62,50 per persoon
Inclusief: 3 gangen diner op 3 verschillende locaties, 3 drankjes, rondvaart en rondleiding in de Mannenzaal

Meer informatie en reserveren via www.amersfoortsegidsen.nl/vaartocht

Per ronde is er plaats voor 8-10 deelnemers, vol = vol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie