Hendrikje in installatie van Keiko
Hendrikje in installatie van Keiko Het Wilde Oog/Chris Laheij

Keiko Sato creëert kunstlandschap tijdens expositie DIVA-LOOS in Rietveldpaviljoen

4 augustus 2020 om 16:07 Kunst Deel je nieuws

Van 13 augustus tot en met 13 september vindt de expositie DIVA-LOOS plaats in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof in Amersfoort. Sinds 2000 portretteert theateratelier Het Wilde Oog vrouwen in traditionele Spakenburgse klederdracht. Na twintig jaar neemt Het Wilde Oog afscheid van haar muzen, de Spakenburgse Diva’s. Dit doen ze met een interdisciplinair kunstwerk. De Japans-Nederlandse kunstenares Keiko Sato verwerkt het materiaal van twintig jaar fotografie, film en theater tot een kunstlandschap in het Rietveldpaviljoen.

 

Sato recyclet de rekwisieten die twintig jaar gebruikt zijn voor de Spakenburgse Diva’s. De rekwisieten worden getransformeerd tot een energetisch ruimtelijk werk in het Rietveldpaviljoen. Het Wilde Oog, theatermakers Hans Lemmerman en Inge van Run, voegt foto’s en een videoperformance toe. Simon Akkerman, componist, reageert hierop met een soundscore.

 

Rietveldpaviljoen wordt werkplek Sato
Twee weken lang zal de bovenverdieping in het Rietveldpaviljoen de werkplek zijn van Sato. Van 13 tot en met 21 augustus bouwt zij aan een landschap dat zich uitstrekt over de hele ruimte. Op donderdag 13, vrijdag 14 augustus, donderdag 20 en vrijdag 21 augustus kunnen bezoekers Keiko Sato aan het werk te zien.

 

Fotoshoot in Sato’s landschap
Het publiek kan in het door Sato gecreerde landschap worden gefotografeerd. De fotoshoots vinden plaats op zaterdag 29 augustus, donderdag 3 september en vrijdag 11 september. Vervolgens is het resultaat van dit groeiende en interactieve kunstwerk nog tot 13 september in het Rietveldpaviljoen te bewonderen.

 

Het Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 te Amersfoort, is geopend op donderdag van 12.00 uur tot 21.00 uur en van vrijdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.  De entree bedraagt € 3,50. In verband met de corona-maatregelen moeten bezoekers via de website 033fotostad.com vooraf een tijdslot reserveren.

Hendrikje en Keiko en kraplappen
Diva's reinigen de Zonnehof
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie