Park Oud Zuid - Meppel
Park Oud Zuid - Meppel -

Luxe wonen in voormalige HBS

3 augustus 2020 om 14:32 Wonen Deel je nieuws

De voormalige Rijks Hogere Burgerschool, een historisch en beeldbepalend gebouw aan het Zuideinde in Meppel, wordt verbouwd. Na bijna anderhalve eeuw dienst te hebben gedaan als schoolterrein, wordt het gebied rondom de voormalige HBS getransformeerd naar een park met 40 woningen. Door de bestaande architectonische details en kwaliteiten te combineren met hedendaags comfort, realiseren Schavast Projectontwikkeling en 19 het atelier architecten een bijzondere plek van wonen, centraal gelegen in het land.

In de oude stationsbuurt, middenin het groen en vlak naast het centrum van Meppel wordt het restauratie- en nieuwbouwproject Park Oud Zuid gerealiseerd. Gelegen in een beschermd stadsgezicht, tussen het Wilhelminapark met zijn statige villa’s en het Prinses Beatrixplantsoen met de karakteristieke jaren ’30 woningen, staat Oud Zuid bekend als chique en afwisselende woonwijk. Met de trein bent u in een uur en een kwartier in Amsterdam Zuid en ook met de nabijgelegen A32 kenmerkt Meppel zich als een belangrijke centrale uitvalsbasis.

Het gebied rondom de voormalige HBS wordt getransformeerd tot park met appartementen en grondgebonden woningen. Projectontwikkelaar Herman Dolstra: “Het nieuwe plan Park Oud Zuid is ruim en groen opgezet met veel aandacht voor historie en luxe. Een plek waar iedereen straks met plezier kan wonen, werken, ontmoeten en ontspannen.”

In het monumentale schoolgebouw worden luxe appartementen gecreëerd met oog voor hedendaags comfort en de historische details. Architect Rob Moritz: “Authentieke elementen, zoals de houten spanten en hoge ruimtes, zorgen gelijk voor veel sfeer. Een waanzinnige plek om te  wonen.” Een bijzondere woning betreft de hoekwoning, waar eerder het trappenhuis van de Zuiderschool gesitueerd was. Rob Moritz: “De monumentale entree en glas-in-lood ramen over de gehele hoogte van de gevel geven de woning extra allure.” Op het groene binnenterrein, rond de bijzondere gymzaal, worden grondgebonden woningen gebouwd die zich naadloos in deze klassieke omgeving voegen.

Het plan voor dit nieuwe stukje Meppel is nog in ontwikkeling. Op de site www.parkoudzuid.nl leest u meer hierover. De verkoop gaat in het najaar van 2020 van start. Park Oud Zuid is een project van Schavast Projectontwikkeling, Salverda Bouw en 19 het atelier architecten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie