Hortensia nazomer
Hortensia nazomer Bindi

Workshop | Yin Yoga- De nazomer met Ida Pankras

29 juli 2020 om 22:12 Activiteiten Deel je nieuws

Yin Yoga is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze filosofie gaat uit van de cyclus van de natuur middels vijf elementen, vijf seizoenen en bijbehorende orgaan-meridianen.

Door langer in een ontspannen yogahouding te vertoeven, verzachten we het dieperliggende bindweefsel. In dit verbindende-weefsel bevindt zich het meridiaanstelsel: een energiesysteem met vertakkingen door heel je lichaam.

In deze workshop leer je de betekenis van de fase waar je je nu in bevindt op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Je doet specifieke oefeningen gericht op het zuiveren en stimuleren van de meridianen die horen bij dit seizoen. Het is een kans om dichter bij jezelf te komen en je gezondheid een flinke boost te geven op een ontspannen, zachte manier.

De ?na?zomer is een moment ?van ?oogsten, vruchten plukken, het mogen genieten van wat je eerder ‘gezaaid’ hebt. Het vraagt een ontvankelijke houding waarin je aanwezig kan zijn in het hier en nu, in contact met jezelf en in vertrouwen.
Deze periode waarin het Aarde-element actief is, gaat ook over hoe jij jouw plek hier op Aarde inneemt. Via je moeder kom je hier op Aarde en veelal ervaren we worsteling in die relatie of ons leven hier op (moeder) Aarde en om in de materie te zijn.
Een tijd om te verteren of verwerken van opgedane ervaringen waarin de meridiaanparen maag en milt-alvleesklier centraal staan. Je kunt er zogezegd aardig ‘mee in je maag zitten’ en gaat in je hoofd ‘malen’. Verwerken doen we echter in onze buik, we zullen deze les veel aandacht besteden aan het aanwezig zijn in de buik en jezelf van bedding gaan voorzien.
?De vraag ‘wat jou werkelijk voedt’, een moeder voor jezelf te worden en dankbaar naar je lichaam te zijn.

Datum : zaterdag 29 augustus
Tijd: 13:00 tot 15:00
Kosten: 25 euro

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie