Amersfoorters in gesprek over eerlijke klimaatoplossingen

25 juli 2020 om 18:52 Natuur en milieu Deel je nieuws

Aankomende dinsdagavond gaat de Amersfoortse groep van Operatie Klimaat, een campagne van Milieudefensie, langs deuren om te horen hoe Amersfoorters denken over de klimaatcrisis.

 

Operatie Klimaat is in het leven geroepen om de mening van Nederlanders over klimaatbeleid te verzamelen en politici zo te laten zien dat Nederland klaar is voor klimaatrechtvaardigheid. Doel? Het winnen van de landelijke verkiezingen van maart 2021. “Door met stemmers van linkse en rechtse politieke partijen over het klimaat in gesprek te gaan, laten we politici zien dat eerlijke klimaatoplossingen topprioriteit zijn  voor de gemiddelde Nederlander”, aldus Iza (22), vrijwilligster bij Milieudefensie. Tot nu toe praatten al  bijna 40,000 mensen mee over klimaatbeleid. “Dat gaan er deze zomer en najaar nog veel meer worden. Alleen al aankomende dinsdag in Amersfoort verwachten we met 100 mensen in gesprek te gaan”. Iza (22) vrijwilligster bij Milieudefensie legt verder uit:  “We komen niet voor donaties, maar echt om te luisteren naar meningen achter de deur”.

 

Juist in deze tijden vindt Milieudefensie het belangrijk dat men blijft luisteren naar elkaar en in gesprek gaat over zorgen zoals de klimaatcrisis. “Ik er van overtuigt dat we nu, na de lockdown, weer de deuren langs moeten gaan. Op gepaste afstand natuurlijk“ zegt vrijwilligster Emilie (26). “Klimaatoplossingen moeten voor iedereen toegankelijk zijn en de mening van de ‘normale burger’ mag niet worden vergeten”. Lisan (24), ook vrijwilliger, kijkt uit naar de actie. “Ik vind dit een goede manier om meningen van Nederlanders bij lokale en nationale politici te brengen. Bovendien hoop ik met deze actie mensen het gevoel te geven dat ze gehoord worden”.

 

Ook op tientallen andere plekken in Nederland gaan Operatie Klimaat teams dagelijks de straat op. Amersfoorters zijn welkom om dinsdagavond van 18.45 – 20.30 mee te doen. De groep verzamelt voor de Albert Heijn op de Leusderweg. 

  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie