João Vedana
João Vedana Peter Putters

Braziliaans albumdebuut bij Observant

17 juli 2020 om 10:57 Muziek Deel je nieuws

Deze zomer spelen iedere woensdagavond de beste Nederlandse jazzartiesten op de binnenplaats van de Observant. Woensdag 29 juli presenteert de Braziliaanse gitarist João Vedana zijn albumdebuut. Het album kwam onlangs uit op het Amersfoortse label ZenneZ records.

João Vedana was 15 toen hij eerst de gitaar en daarna de blues en soul ontdekte. Hij besloot: ik wil professioneel muzikant worden. En dus ging hij op achttienjarige leeftijd naar het Institute for Guitar and Technology in São Paolo. Daar ontdekte hij de jazz. “Some really big cats performed there regularly, and I learned a lot from that.” Zijn debuutalbum ‘Saudade’ is een mix van Braziliaans, poprock en jazz. Zeker weten dat je er niet stil bij kunt zitten!  

Naast João Vedana (zang en gitaar) bestaat de band uit bassist Dennis Hemstra en drummer Cas Heim.

De aanvang is 20:30 uur en de entree € 10,00. Kaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop online verkrijgbaar via www.observant.nl.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en is tevens een opmaat naar de online editie van Rabobank Amersfoort Jazz van 20 tot en met 22 november 2020.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie