Leerlingen guido gelukkig met hun prijzen
Leerlingen guido gelukkig met hun prijzen Bert Mollema

Leerlingen Guido VMBO winnen Amersfoortse rapwedstrijd

17 juli 2020 om 08:50 Onderwijs Deel je nieuws

Leerlingen uit de bovenbouw van Guido VMBO-TL vielen afgelopen donderdag flink in de prijzen. In een Amersfoortse rapwedstrijd gingen drie leerlingen van de school met de hoofdprijs, de tweede en de derde prijs er vandoor. De wedstrijd werd georganiseerd door bibliotheek Eemland i.s.m. drie Amersfoortse rappers in het kader van de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid.

Lucas Schmidt ging er vandoor met de hoofdprijs, een opnameset ter waarde van €350,-. Iris Dieleman en Julian Dorrestein werden verblijd met een tegoedbon van €50,-. 
Samen met hun docenten Nederlands, Savannah Muijs en Bert Mollema, namen zij donderdag hun prijs in ontvangst. Ook kregen zij de mogelijkheid de rappers te ontmoeten die hen feedback gaven op de gewonnen inzendingen. 

De wedstrijd is onderdeel van het programma “Hiphop in de Bieb”, een activiteit die Bibliotheek Eemland organiseert om leerlingen te leren spelenderwijs kennis te maken met de creatieve kant van de Nederlandse taal. Gedurende de coronacrisis besloot de bibliotheek het programma online aan te bieden in de vorm van een rapwedstrijd. En zo kregen leerlingen via internet videolessen van de bekende Amersfoortse rappers LVZY, Della Dix en Monnik. Zij leerden Amersfoortse leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een rap, waarnaar de leerlingen onder de lessen Nederlands vanuit huis aan de slag gingen met het schrijven van teksten en opnemen van video’s.

De school en de bibliotheek hebben sinds dit schooljaar een samenwerking opgestart waarbij leerlingen en docenten deelnemen aan verschillende activiteiten in de bieb die de school helpen het belang van lezen onder de aandacht te brengen en de taalvaardigheid van haar leerlingen te verhogen.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie